SVE VIŠE DOKAZA U ZORANOVU KORIST?! Veštaci otkrili još nešto što ukazuje na drugu osobu?
Zoran Marjanović, Foto: Dragan Kadić

klupko se odmotava ili zamotava?

SVE VIŠE DOKAZA U ZORANOVU KORIST?! Veštaci otkrili još nešto što ukazuje na drugu osobu?

Novi momenti u istrazi

Objavljeno:

Na levoj patici Jelene Marjanović, koja je brutalno ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu na nasipu kod Crvenke, nema DNK Zorana Marjanovića, ali je nađen delimičan biološki materijal nepoznate osobe. U trasološkom veštačenju, pored ostalog, navodi se i da je posle zločina tu patiku ubica bacio sa druge strane kanala.

Desna patika, prema još nepotvrđenoj optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, spala je Jeleni Marjanović sa noge dok je bežala od zločinca. Ona je pronađena zajedno sa mobilnim telefonom i gumicom za kosu.

Na toj patici nema nepoznatog DNK, ali su izolovani Jelenini i biološki tragovi članova porodice. Veštaci u svom mišljenju navode i da "nije neuobičajeno da se DNK materijal članova domaćinstva, sa kojima je žrtva živela, nađe na predmetima žrtve"!

- Leva patika je bačena sa druge strane kanala - potvrđuje advokat Stefan Jokić, jedna od branilaca Zorana Marjanovića. - U žalbi sudu istakao sam tu činjenicu, jer veštak-trasolog navodi da je nju bacio počinilac krivičnog dela. Patika je, verovatno, spala u kanal i on ju je bacio na suprotnu stranu od nasipa.

Branioci optuženog Marjanovića u svojim žalbama ukazali su i na opstrukciju, jer im nisu dostavljeni svi materijalni dokazi, kao i da se neki još kriju od njih. Tu, pre svega, ističu snimak desne kamere sa domaćinstva Jahovića, koja je snimala deo nasipa kuda su se kretali Jelena, Zoran i njihova ćerka Jana.

Prema rečima advokata Jokića, u optužnici se postavljaju mnogobrojna pitanja, suprotno ZKP, a nema odgovora. Tužilac je morao da razjasni stvari, a ne da ih dodatno komplikuje.

- Proverava da je petogodišnja devojčica u blizini mesta zločina, ali se ne navodi gde tačno - ističe branilac. - Zoran Marjanović je posle takvog opisa morao da bude mokar, blatnjav i krvav, a ništa od toga nema na njegovoj odeći, osim zemlje čije je poreklo razjašnjeno. On je tragao za Jelenom i kretao se tuda.

- Tražićemo i da se ispita mala Jana kao svedok - ističe advokat Jokić. - Naš zahtev je postupajući tužilac odbio, uz obrzaloženje da se dete na taj način dodatno viktimizuje. Devojčicu su, međutim, ispitali policija i psiholog, ali službena beleška, koja se odnosi na pomenuto ispitivanje, nije u spisima predmeta i nedostupna je odbrani. Zašto se ona krije?!

Advokat osumnjičenog, pored ostalog, navodi i da je nemoguće da je njegov klijent "za svega osam minuta izvršio zločin, jer je "po navodnom mišljenju veštaka, koji je izvodio prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona, Zoran Marjanovića je morao u periodu od 16.56 do 17.04 da se susretne sa Jelenom".

- To znači da je Zoran za tih osam minuta morao da pređe hiljadu metara, da je sve to vreme sa njim ćerka Jana, da namami Jelenu, mada ne znamo čime, i da joj nanese lake telesne povrede - pobija navode optužnice advokat Jokić.

- U optužnici se navodi da je Jelena počela da beži uz kanal, a tu tvrdnju pobija veštak-trasolog u svom izveštaju. Potom se, kako se navodi, okrenula i počela da beži ka kanalu, širokom dva i dubokom jedan metar i to kroz gustu vegetaciju. Tu dolazi do fizičke borbe, a u kanalu i ubistva. Nije logično da ona beži u vodu, umesto na nasip gde prolaznici mogu da je vide.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE MUNJEVITU AKCIJU SRPSKE POLICIJE NA TAJNOM ZADATKU: Ovako je pao UCENJIVAČ koji je tražio 20.000 EVRA u zamenu za snimke iz nađenog telefona!

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.