ŠTA SU SPREMALI? Uhapšeni Amerikanci i Ukrajinke, dronom snimali Generalštab!
hapšeni Amerikanci i Ukrajinke, dronom snimali Generalštab, Foto: Nebojša Mandić

neovlašćeno

ŠTA SU SPREMALI? Uhapšeni Amerikanci i Ukrajinke, dronom snimali Generalštab!

Ceo slučaj je u nadležnosti tužilaštva i policije

Objavljeno: 15:02h

Vojna policija uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba, potvrđeno za Prvu TV.

U Ministarstvu pravde je za Prvu potvrđeno da je postojalo neovlašćeno snimanje i da su uhapšena lica predata policiji, a ceo slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i policije.

Mediji su ranije preneli da su dvojica Amerikanca i dve ukrajinske državljanke pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba Vojske Srbije, u kojoj su smeštene Vojno-obaveštajna agencija i Vojno-bezbednosna agencija.

Oglasio se i Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen. - Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen – naglasio je ministar Vulin. Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju Vojsku, jer su svi nadležni organi, kao što se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog našeg građanina. - Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava.

(Espreso.co.rs /Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.