15 UBODA, OD TOGA ČETIRI U SRCE! Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca, pa otrčao kod druga!
Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca, Foto: Vladimir Šporčić

stravičan zločin

15 UBODA, OD TOGA ČETIRI U SRCE! Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca, pa otrčao kod druga!

U trenutku ubistva u stanu su bili samo Radoš i njegov otac Branimir

Objavljeno: 14:50h

Ubio sam oca, zovi majku Dragicu, policiju i Hitnu pomoć...

Ovim rečima, došao je prijatelju na vrata Radoš Ljumović (37) u utorak oko 15 sati, koji je osumnjičen da je sa više od 15 uboda nožem ubio svog oca Branimira (79).

Ubistvo se dogodilo u njihovom stanu u Resavskoj ulici u Beogradu. Zločin je odmah otkriven, kada je prijatelj mlađeg Ljumovića iz susednog ulaza kontaktirao policiju i Hitnu pomoć, koja je ustanovila da je Ljumović ubijen sa 15 uboda nožem.

Kako saznajemo, u trenutku ubistva u stanu su bili samo Radoš i njegov otac Branimir koji je inače nekada bio jedan od čelnika Privredne komore Srbije. Žena Dragica bila je na poslu, a vani je bila i ćerka koja živi sa njima. Nezvanično, obračun između oca i sina dugo trajao, a otac se do poslednjeg trenutka branio.

Komšije pričaju da su zidovi u ovoj zgradi debeli oko 60 santimetra, pa misle da je to razlog zbog čega ništa nisu čuli.

Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca
Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca foto: Vladimir Šporčić

- Sve što je čula jedna komšinica bilo je: "Jao" i plafon se zatresao. Plafon se zatresao par puta, a komšinici u stanu ispod je čak nekoliko puta nestala struja. To je trajalo nekoliko minuta - dodaje "Blicov" izvor upućen u istragu.

Kako dodaje, dva muškarca rvala su se na podu jedne od spavaćih soba.

Sumnja se da je Radoš svog oca napao zbog novca, a odnos između oca i sina, pričaju komšije, odavno je bio narušen. I otac je bio nezadovoljan sinom, kao i sin ocem.

- Branimir je uboden više od 15 puta. Pretpostavlja se da su mnogi ubodi i nastali u samoodbrani. Međutim, četiri uboda nožem Radoš je svom ocu zadao u predelu srca - nastavlja naš izvor.

Dok se od komšija porodice može čuti da je Radoš bio zavisnik od droge, naš izvor kaže da je on imao psihičkih problema i da je zbog toga bio na tabletama.

- Radoš je neko vreme bio na bromazepamu, nakon čega mu je umesto njega prepisan leksilijum. Nije narkoman, ali koristio je ranije LSD - dodaje naš izvor.

O leksilijumu, kao benzodiazepinu, između ostalog piše da ga sa naročitim oprezom treba primenjivati kod osoba sa istorijom alkoholne zavisnosti ili zavisnosti od lekova. Kao neželjene reakcije upotrebe ovog leka javljaju se i depresija, nemir, agresija, obmana, bes, košmari, halucinacije, psihoze, neprimereno ponašanje.

Kako naš izvor dodaje, moguće da Radoš nije dobro reagovao na prepisanu dozu ovog leka, ili je sa dozom preterano.

Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca
Sin ubio bivšeg čelnika Privredne komore zbog novca foto: Vladimir Šporčić

I samo nešto manje od dva sata pre nego što će monstruozno ubiti svog oca, Radoš je radio isto što i svakog dana. Njega su komšije oko 12.30 - 13 sati videle u parku preko puta zgrade u Resavskoj ulici kako šeta svog vučjaka, a kako su ispričali tokom uviđaja, delovao je u redu.

Međutim, njegov "Fejsbuk" profil možda govori drugačije. Naime, on je pet sati pre ubistva svog oca, podelio zabrinjavajući status: "Izvini za juče, nisam hteo da ti kažem o čemu se radi. Nadam se da si ostao ok, javi se danas ako možeš".

Status Radoša Ljumovića nekoliko sati pre ubistva
Status Radoša Ljumovića nekoliko sati pre ubistva foto: Printscreen / Facebook

Policija je osumnjičenog zatekla u stanu gde je i uhapšen. Prilikom privođenja delovao je unezvereno, a čak se i smejao. Policija je na razgovor privela i njegovog druga kome se poverio.

Ćutao u pritvoru

Uhapšeni Radoš Ljumović juče je priveden u Više tužilaštvo u Beogradu kako bi dao iskaz o ubistvu oca. On se, međutim, branio ćutanjem, što znači da nije izneo odbranu niti je želeo da odgovara na pitanja postupajućeg tužioca. Tužilaštvo je sudu predložili određivanje jednomesečnog pritvora kako osumnjičeni ubica ne bi uticao na svedoke ili ponovio svirepo krivično delo.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.