POTVRĐENA PRESUDA: Ljubiši Buhi Čumetu 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca
Foto: Dado Đilas

iza rešetaka

POTVRĐENA PRESUDA: Ljubiši Buhi Čumetu 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca

Presudu kojom je kao neosnovana odbačena žalba Buhinih branilaca i potvrđena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu, veće je donelo na sednici održanoj 17. januara.

Objavljeno: 14:31h

Viši sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom je Ljubiša Buha Čume osđen na 16 meseci zatvora zbog krivičnog dela ometanja pravde, saopšteno je danas. Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, presudu kojom je kao neosnovana odbačena žalba Buhinih branilaca i potvrđena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu, veće je donelo na sednici održanoj 17. januara. Viši sud u Beogradu ranije je ukinuo presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je u februaru prošle godine Ljubiša Buha Čume osuđen na 16 meseci zatvora zbog vredjanja tužioca, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno sudjenje. Nekadašnji svedok saradnik u slučajevima protiv članova "zemunskog klana" vređao je tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici u Palati pravde tokom suđenja za više krivičnih dela.

Tom presudom određena mu je i novčana kazna od 50.000 dinara. Buha je optužen jer je na suđenju 18. decembra 2015. godine za kradeni automobil i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu rekavši da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.