BES, TUGA I GORČINA: On je pokušao da spasi ranjenog Olivera, I SADA JE PROGOVORIO O KOBNOM DANU
Foto: Beta / Saša Đorđević

uzaludno!

BES, TUGA I GORČINA: On je pokušao da spasi ranjenog Olivera, I SADA JE PROGOVORIO O KOBNOM DANU

"Više od sata smo pokušavali da ga reanimiramo, ali rane su bile smrtonosne zbog povreda vitalnih organa i trenutnog iskrvarenja"

Objavljeno:

Teško ranjenog Olivera Ivanovića pronašla je komšinica 16. januara oko 8.15 časova, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć.

Dr Milan Ivanović direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, jedan je od lekara koji su se u utorak svim silama trudili da jednog od najpoznatijih predstavnika kosovskih Srba otrgne iz kandži smrti.

"Više od sata smo pokušavali da ga reanimiramo, ali rane su bile smrtonosne zbog povreda vitalnih organa i trenutnog iskrvarenja. Hitna pomoć ga je do KBC transportovala u roku od samo nekoliko minuta, međutim, dovezen je bez vitalnih znakova života. Uradili smo sve što smo mogli, i svi smo bili potreseni, iako smo medicinski radnici, kada smo oko 9.30 morali da proglasimo smrt", rekao je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Doktor je rekao i šta je osetio u trenutku kada je shvatio da Ivanoviću nema spasa.

"Obuzeli su me tuga, bes, osećaj gorčine... Oliver i ja smo, što je poznato, bili politički neistomišljenici, stavovi su nam se razlikovali oko strategije, načina i metoda u ostvarivanju srpskih interesa na Kosovu i Metohiji. Međutim, istovremeno smo bili i saradnici u periodu od 1999. do 2001. godine u Srpskom nacionalnom veću. SNV je tada bio krovna organizacija za Srbe, koja je organizovala odbranu od nasilja koje se prelivalo s juga. Naš posao je bio da ohrabrimo građane da ostanu ovde na ognjištima, i mislim da smo tada postigli jedinstvo. Uticali smo na to da Srbi ostanu na ovim prostorima, da tu rade i omoguće vlastima u Srbiji da se s više aduta uključe u rešavanje problema na KiM", objašnjava Ivanović.

On je rekao i da je porodica bila saglasna sa tim da obdukcija bude urađena u mitrovačkom KBC.

"Ekipa obducenata konstatovala je šest ulaznih i četiri izlazne rane, pri čemu su dva metka iz njegovog tela izvađena tokom obdukcije. U Olivera je pucano mučki, s leđa, i obducenti su odmah decidirano potvrdili da je u pitanju atentat koji su izvršile profesionalne ubice", rekao je dr Ivanović.

Bonus video:

NE BOJ SE OLIVERE, TAMO GDE TI IDEŠ JE SVETLOST: Tanja Petrović održala govor na sahrani

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.