BANKAR KRAO SA RAČUNA KLIJENATA, PA POBEGAO U CRNU GORU: Skidao pomalo pa uzeo čak POLA MILIONA EVRA!
Foto: Pixabay.com

ojadio klijenta

BANKAR KRAO SA RAČUNA KLIJENATA, PA POBEGAO U CRNU GORU: Skidao pomalo pa uzeo čak POLA MILIONA EVRA!

Bankar D.D. (42), uhapšen je u velikoj akciji policije zbog sumnje da je sa računa klijenata ukrao više od 500.000 evra!

Objavljeno:

Naime, Novosađanin D.D. se tereti da je u poslednjih sedam godina, sa deviznih računa klijenata jedne banke, malo po malo skidao novac. Vodio je računa da iznosi budu uvek mali, skoro neprimetni.

Međutim, za 7 godina on je uzeo čak pola milion evra! Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

- Dalibor je bio šef ekspoziture jedne banke, koja je bila u zgradi "Spensa" u Novom Sadu, ali je nedavno iseljena odatle. On je od 2010. godine pratio stanje na deviznim računima štediša i birao klijente koji su imali dosta novca. Pomoću falsifikovanih naloga za isplatu skidao bi sa računa manje sume, do 100 evra najviše, kako bi štediše pomislile da je u pitanju neka naknada ili provizija banke - priča izvor Informera.

foto: Filip Plavčić

Ove krađe, kaže on, rasvetljene su tek pre tri meseca, nakon što je jedan klijent primetio da mu je neovlašćeno skinut određeni iznos sa računa, pa je počeo da se raspituje u banci.

- Dalibor je posumnjao da će se naći na meti istrage, pa je dao otkaz i pobegao u Crnu Goru pre nego što je utvrđena njegova krivica. Tek pošto je istraga završena, utvrđeno je da je Dalibor ukrao ukupno 538.499 evra, ali kad su inspektori krenuli da ga uhapse, saznali su da nije u Srbiji - objašnjava naš izvor.

Za Daliborom nije odmah bila raspisana poternica, zbog čega je verovatno pomislio da je bezbedno da se vrati u Srbiju posle nekoliko meseci.

Međutim, čim se u ponedeljak pojavio u Novom Sadu, lociran je i uhapšen.

- Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo. Banka je u međuvremenu obeštetila klijente, pa će po svemu sudeći privatnom tužbom tražiti od Dalibora da taj novac nadoknadi - navodi naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Zorica Marjanović odbila izjavu za Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.