SMRTONOSNE POVREDE NANETE ZA DVA MINUTA: Postoji razlog zbog kojeg je Jelena ubijena baš UDARCIMA U GLAVU! (FOTO)
Foto: Kurir

misterija ubistva pevačice iz borče

SMRTONOSNE POVREDE NANETE ZA DVA MINUTA: Postoji razlog zbog kojeg je Jelena ubijena baš UDARCIMA U GLAVU! (FOTO)

Devet udaraca oštrim predmetom u potiljak usmrtilo je Jelenu Krsmanović pre 19 meseci

Objavljeno:

Tragična sudbina pevačice iz Borče intrigira Srbiju već 19 meseci. Ubica je pevačicu napao sa leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

- Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere - pokušaj ubistva. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere - navodi Kostić za "Blic".

foto: Damir Dervišagić

Kako objašnjava, gledano sa psihološke strane, svaki čovek zna da ono što se nalazi na glavi ukoliko je ozbiljno povređeno može da izazove štetne posledice ili smrt.

- Napad na gornje delove tela je vrsta dokaznog materijala da neko može da se tereti da je želeo smrtni ishod. U konkretnom slučaju Jelene Krsmanović, može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje tog cilja i da tu postoji namera da dođe do smrti pokojnice - naglašava Kostić.

Ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

- To je jedna vrsta sudske statistike. Ja bih se pozvao kao napadom na život i telo, to su najozbiljnije povrede i kada do toga dođe akcija se prekida. To govori o nameri da postoji celishodna akcija. Taj cilj se već ispunio. Nema potrebe da se sakati jer nije to bio cilj. Kada bi bio u pitanju patološki afekat treba uzeti u obzir da su ovakve povrede došle u određenoj situaciji u kojoj nije bilo ni vremena da nešto duže traje, a mislim da sve što se odigralo oko ubistva pevačice nije trajalo duže od minut, dva. Jer su povrede bile u nizu - naglašava on.

foto: Zorana Jevtić

On zaključuje da su povrede na glavi Jelene Krsmanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.

- Povrede u nizu koje kratko traju govore o tome da se u stvari iskaljuje bes - zaključuje on.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.