SPECIJALNI TIM: Zorana brane advokati Legije, Zemunskog klana i Šarićevih ljudi!
Foto: Marina Lopičić

kakva ekipa!

SPECIJALNI TIM: Zorana brane advokati Legije, Zemunskog klana i Šarićevih ljudi!

Poznata advokatska imena!

Objavljeno: 23:22h

Ovih dana je tim advokata koji zastupa trenutno najintrigantnijeg čoveka u Srbiji, Zorana Marjanovića, u centru interesovanja javnosti.

ŽENA JE TUKLA TIGANJEM DO SMRTI? Zoran ju je povredio, a ONA JE PRAVI UBICA! Preokret u istrazi!

PEVAČICI SKINUTA BURMA S RUKE NAKON ŠTO JE UBIJENA! Otkriveno o čemu su ćutali Marjanovići!

Uvereni da će osloboditi Zorana, jer dokaza navodno nema, oni ovih dana komentarišu slučaj koji je "hipnotisao" zemlju, a evo i ko su branioci Marjanovića.

Jedan od njih, "najglasniji" je Veljko Delibašić.

Dr Veljko M. Delibašić u svojoj advokatskoj praksi bavi se pretežno krivičnopravnim predmetima. U profesionalnoj karijeri postupao je pred stranim i domaćim krivičnim sudovima. Održao je brojna predavanja studentima Više škole unutrašnjih poslova u Beogradu, odnosno Policijske akademije i studentima osnovnih i diplomskih-master studija na pravnim fakultetima u Srbiji.

foto: Marina Lopičić

Tokom 2012. bio je član Radne grupe Ministarstva pravde i državne uprave za izradu Zakona o izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku. Član Radne grupe za krivično pravo Advokatske komore Srbije postao je u novembru 2012, a u novembru 2013. izabran je za predavača Advokatske akademije Advokatske komore Srbije. Odlukom Upravnog odbora Advokatske komore Srbije imenovan je 2014. za šefa Katedre za krivično pravo Advokatske akademije Advokatske komore Srbije.

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 28. januara 2016. stekao je zvanje naučnog saradnika. Do sada je napisao i objavio veći broj stručnih i naučnih radova i četiri monografije, stoji mu u zvaničnoj biografiji.

A mi smo se zapitali ko su mu još poznati klijenti?

Jedan od poznatijih je Andrija Drašković, koji je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu albanskog političkog aktiviste Envera Hadrija 1990.

foto: Dado Đilas

No, još poznatiji klijent bio mu je Arkanov ubica Dobrosav Gavrić, koji je u odsustvu osuđen na 35 godina.

Veljko je, prema pisanju beogradske štampe, zastupao i pripadnike klana Darka Šarića, ali i čuvenog Ćazima Osmanija.

Prošle godine se pronela vest da mu je zapaljen džip "audi Q5", i to ispred zgrade u kojoj živi starleta Tamara Đurić, u beogradskom naselju Dedinje.

Nikola Dumnić, još jedan pripadnik advokatskog tima Zorana Marjanovića, bio je advokat Nikšićanina Marka Vorotovića, osuđenog pripadnika kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića.

foto: Marina Lopičić

Bio je pravni zaštitnik pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta, ali daleko najpoznatiji klijent mu je Joca Amsterdam.

Zorana brani i Aleksandar Zarić, beogradski advokat koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju u žalbi na presudu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

foto: Profimedia

Zastupao je i Aleksandra Radulovića, člana bande „Pink Panter”, optužene za najveću pljačku u istoriji Japana, prilikom koje su ukrali nakit vredan oko 25 miliona evra. U aferi „Pauk” zastupa Milorada Pelemiša, a angažovan je i u mnogim drugim predmetima.

Zarić je ranjen 22. juna 2011. u ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu. Kako je ispričao, u njega su pucala dvojica napadača, a dva metka su ga pogodila u gornji deo butina.

Krajem prošle godine priveden je nakon što se posvađao sa policajcem u zgradi policije.

foto: Damir Dervišagić

Zoran Marjanović je u pritvoru od 15.9, zbog sumnje da je umešan u ubistvo supruge Jelene.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.