SEĆATE SE OCA MONSTRUMA KOJI JE U ZEMUNU UBIO BATINAMA SINA (1)? Sad pokušava da se izvuče, na sudu ga brani i žena koju je tukao!
Foto: kurir

šta je s ljudima?!

SEĆATE SE OCA MONSTRUMA KOJI JE U ZEMUNU UBIO BATINAMA SINA (1)? Sad pokušava da se izvuče, na sudu ga brani i žena koju je tukao!

Otac monstrum Kurteši Kurtić (27) iz Zemuna, koji je nasmrt pretukao svog jednogodišnjeg sina D. M., posle zločina je sam otišao kod komšije i molio ga da dete odveze u bolnicu!

Objavljeno:

Kako „Alo!” saznaje, to je izjavila Gordana Milovanović (38), nevenčana žena optuženog, koju je Viši sud u Beogradu pronašao posle potrage od 10 meseci i uručio joj poziv kao krunskom svedoku.

Prema našem izvoru bliskom sudu, ona je ispričala kako se ponašao ubica neposredno posle krvavog pira.

- Došla sam sa ručkom iz narodne kuhinje i videla da dete leži u krevecu, ali da ne mrda! Videla sam da je krvavo i modro i počela sam da kukam. Muž je tek tada shvatio šta je uradio! Sam je otrčao kod komšije da ga moli da odveze dete kod lekara. Obišli smo dve bolnice, ali ga nisu primili. Operisan je tek u trećoj, ali je tada bilo suviše kasno - plačući je rekla nevenčana žena.

Kako saznajemo, ona je izjavila da je sa mužem imala probleme, ali da nije bio nasilan.

- Znala sam da je narkoman! Drogirao se i opijao. Imali smo probleme, ali pre ovoga nije tukao ni decu ni mene - izjavila je Gordana Milovanović.

Optužnica tereti Kurtešija da je 17. juna 2015. pretukao sina jer je posumnjao da nije njegov, a tužilac traži da odgovara za teško ubistvo, za koje je zaprećeno 40 godina robije.

Advokat Dragomir Mrdalj, Kurtešijev branilac po službenoj dužnosti, osporio je optužbu za teško ubistvo i naveo da je dete imalo šanse da preživi da je hitno operisano u prvoj bolnici. Kurteši je u policiji rekao da se igrao sa dečakom i da je on pao na pod. Kasnije je izjavio da je pio alkohol i lekove protiv depresije i da nije znao šta radi. Dečaku je od udaraca pukla slezina i imao je unutrašnje krvarenje.

Komšije su posle ubistva ispričale da nisu videle da Kurteši tuče dete, ali da je ono i ranije imalo modrice. Međutim, Kurtešijev ujak, koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je da je Kurteši maltretirao celu porodicu zbog droge.

- Tukao je trudnu ženu! Nismo mogli ništa da uradimo, jer se Gordana plašila da ga prijavi - rekao je ujak. U Gradskom centru za socijalni rad nisu imali prijave za nasilje u porodici Kurteši. Posle tragedije su preuzeli brigu o Kurtešijevoj trudnoj ženi i sinu (3), dok je njihova najstarija ćerka (8) bila kod dede u Nemačkoj.

Branilac: Nemar lekara

Advokat Mrdalj kaže da je dete primljeno kao hitan slučaj u KBC „Zemun“, ali da nije pregledano.

- Bez dijagnostike je upućeno u Institut za majku i dete, ali mu ni tamo nisu snimili stomak. Operisano je tek u Urgentnom centru, ali je tada bilo kasno - tvrdi Mrdalj.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.