Rešetali su decu i žene, nisu se plašili ničega! NIKAD OBJAVLJENI DETALJI KOJI SVEDOČE O BRUTALNOSTI STOJKETOVE EKIPE!
Foto: Kurir

rakovički klan

Rešetali su decu i žene, nisu se plašili ničega! NIKAD OBJAVLJENI DETALJI KOJI SVEDOČE O BRUTALNOSTI STOJKETOVE EKIPE!

Februara 2006. osuđeni su na ukupno 63 godine zatvora, od toga je šest i po godina dobio Stojke. Pušten je, međutim, na slobodu do pravosnažnosti presude

Objavljeno:

Vest o pokušaju atentata na vođu "rakovičkog klana" Nebojšu Stojkovića Stojketa u Barseloni ovih dana puni stupce srrpskih medija.

Prema dosadašnjim saznanjima Stojke se nalazio u automobilu sa Dejanom Jusufovićem zvanim Jusa Čupavi kada su napadači na njih ispalili nekoliko rafala.

Stojke je poznat kao vođa ozloglašene "rakovičke grupe" poznate po brutalnosti u razračunavanju sa protivnicima. U klanu su su pored njega bili i Predrag Vuisić, Nenad Perić, Siniša Plavšić, Dragan Savović i Goran Pavlović.

Surove egzekucije

O surovosti rakovičke ekipe svedoči likvidacija Veselina Veska Božovića, za koje je optužena grupa Nebojše Stojkovića. Kurir ekskluzivno otkriva detalj koji nikada nije objavljen u srpskim medijima.

Poznato je da se ubistvo dogodilo u Trgovačkoj ulici u Žarkovu, 200 metara od benzinskih pumpi "Jugopetrola", u smeru prema gradu. Božović se nalazio u džipu, lično obezbeđenje pratilo ga je u "opel vektri", iza koje je bio BMW u kom se nalazila Božovićeva supruga i maloletno dete.

Ubice su se nalazile u "audiju", koji je iskoristio momenat kada se Božovićeva kolona zaustavila na semaforu. Međutim, manje je poznato to da je obezbeđenje primetilo "audi" smrti i blokiralo mu put.

- Ubice, očigledno, nisu imale nameru da se zaustave, pa se "audi" popeo na "ostrvo" koje razdvaja trake, što obezbeđenje nije moglo da spreći. Iz vozila smrti napadači su otvorili rafalnu paljbu ka mestu vozača na kom se nalazio Božović i pogodili ga sa nekoliko hitaca. Telohranitelji su uzvratili paljbu, međutim napadači su uspeli da pobegnu - kaže sagovornik Kurira.

O bezočnosti ubica svedoči i podatak da su u napadu ranjeni i supruga i dete ubijenog.

Veselin Božović preminuo je u bolnici nekoliko dana kasnije.

Da se prilikom izvršenja atentata nisu obazirali na to da li će ugroziti živote žena i dece svedoči i jedan drugi slučaj, likvidacija Miroslava Sekulića Sekule, prilikom koje je teško ranjena njegova supruga Mirjana.

Pucnjava 11. novembra 2001. godine na Obrenovačkom putu na samaforu, kod skretanja ka Železniku. Na njegov “mercedes”, u kome je bio sa ženom i detetom, pucano je iz “kalašnjikova” iz automobila u pokretu.

Božović i Sekulić su u vreme kada su ubijeni bili najtraženija lica sa domaćih poternica.

U Beloj policijskoj knjizi o organizovanom kriminalu u Srbiji navedeno je da se "rakovički klan" bavi trgovinom narkoticima, pljačkama, razbojništvima... Ovako stečen novac uložili su u kupovinu nekretnina i građevinske poslove.

Za njih se govorilo da su nastavak klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijskim saznanjima u tesnoj su vezi i sa crnogorskim kriminalnim ekipama. Februara 2006. osuđeni su na ukupno 63 godine zatvora, od toga je šest i po godina dobio Stojke. Pušten je, međutim, na slobodu do pravosnažnosti presude.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.