TRAGIČAN KRAJ ROĐAKA NIKOLE TESLE! Nemanja je poginuo u automobilu koji mu je otac poklonio pre mesec dana! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Facebook / Nemanja tesla

:(

TRAGIČAN KRAJ ROĐAKA NIKOLE TESLE! Nemanja je poginuo u automobilu koji mu je otac poklonio pre mesec dana! (FOTO) (VIDEO)

Nemanju Teslu (21) prijatelji i vatrogasci izvlačili iz automobila od 22 sata do posle ponoći, kada su spasioci isekli vozilo

Objavljeno: 12:07h

Nemanja Tesla (21) iz Velike Moštanice, rođak čuvenog Nikole Tesle i student Šumarskog fakulteta u Beogradu, preminuo je na rukama svog oca, imenjaka slavnog naučnika, koji se nadao da će lekari moći da ga spasu! Mladić je posle prevrtanja automobila „alfa romeo” izdahnuo priklešten između sedišta i gepeka, uprkos naporima vatrogasaca i njegovih prijatelja da ga izvuku!

Kako saznajemo, nesrećni Nemanja je pre samo mesec dana taj automobil dobio od oca na poklon. Vožnju je poverio svom drugu.

Nesreća se dogodila u subotu, oko 22 sata, u ulici 1. maja kod broja 39 u Velikoj Moštanici.

- Nemanja je sa još dva prijatelja krenuo na rođendan. Ostalo društvo bilo je u drugom automobilu, koji je išao iza njih. Oni su se u jednom trenutku velikom brzinom udaljili od pratnje u drugom vozilu. Nemanja Đurđević (22), koji je vozio, i njegov suvozač Pavle Blagojević (21) prevezeni su na odeljenje za reanimaciju u Urgentnom centru sa teškim povredama - navode prijatelji nastradalog mladića.

Svedoci ove nesreće potvrdili su da se automobil velikom brzinom kretao iz centra sela ka Ibarskoj magistrali. Prema njihovim rečima, vozač je izgubio kontrolu, prešao u levu traku, a onda sleteo sa kolovoza, probio drvenu tarabu i zakucao se u metalnu ogradu!

- Kazaljka na instrument-tabli bila je „zakucana” na 170 kilometara! Nemanja je sedeo pozadi, ali je od siline udarca probio zadnje sedište i završio u gepeku, dok mu je glava bila napolju! Bilo je jezivo! Jaukao je od bolova, kao i vozač Nemanja Đurđević i Pavle. Njihovi drugovi iz drugog automobila odmah su istrčali da im pomognu. Popeli su se na krov i pokušali da ih izvuku, ali je to bilo nemoguće, jer je lim bio potpuno smrskan - kaže jedan od očevidaca.

Rođaci čuvenog Tesle

Porodica Tesla je izbegla iz sela Raduc iz Like u vreme „Oluje”. Nemanja je živeo sa ocem, koji nosi ime čuvenog naučnika Nikole Tesle, majkom Brankom i bratom od 17 godina.

- Nemanja je potomak slavnog srpskog naučnika. Bio je uspešan student Šumarskog fakulteta u Beogradu. Šteta što je nastradao ovako mlad - kaže prijatelj ove porodice.

Prema njegovim rečima, prizor je bio potresan, jer su spasioci bili bespomoćni!

- Svi smo gledali kako Nemanja umire, a nismo mogli da mu pomognemo. Stigao je i njegov otac Nikola Tesla, koji mu je držao glavu u nadi da će ga tako spasti. U jednom trenutku smo videli da je Nemanja naglo prebledeo, a ubrzo posle toga nije davao znake života - navodi naš sagovornik.

Meštani ovog sela kažu da je „alfa romeo” bio smrskan toliko da su mladiće satima izvlačili iz olupine.

Sedeli smo u dvorištu i čuli prasak. Staklo i delovi auta su doleteli čak do nas. Videli smo prevrnut auto i stub ograde koji je probio vrata. Mladići su zapomagali, a drugovi su pokušavali da ih izvade - kaže čovek u čiju se ogradu zakucao automobil.

Jedan od Nemanjinih drugova hteo je da iseče vrata brusilicom, ali su ga meštani upozorili da varnice mogu da zapale gorivo u automobilu, zbog čega je odustao.

Prema rečima očevidaca, agonija izvlačenja povređenih trajala je satima.

- Vatrogasci i radnici „Parking servisa” su dva i po sata čupali povređene momke iz automobila. Akcija spasavanja počela je oko 22 sata i trajala do posle ponoći, kada je vozilo konačno isečeno. Dve ekipe vatrogasaca su intevenisale kako bi izvukle mladiće iz smrskanog automobila. Uzet je DNK radi utvrđivanja ko je vozio automobil. Čuli smo da će istraga pokazati sve okolnosti nesreće - kaže meštanin koji se zatekao na mestu nesreće.

U porodičnoj kući Nemanje Tesle, koja se nalazi u jednom od sokaka nedaleko od mesta nesreće u Velikoj Moštanici, juče se okupio veliki broj rođaka i prijatelja. Došli su da izjave saučešće nesrećnoj porodici.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.