Novi detalji ubistva u Nišu: Sin generala Peka Kartel ubio bivšeg žandarma ZBOG ŠAMARA?! (FOTO)
Foto: Facebook / Predrag Peki Todorov

preokret!

Novi detalji ubistva u Nišu: Sin generala Peka Kartel ubio bivšeg žandarma ZBOG ŠAMARA?! (FOTO)

Predrag Todorov (27), zvani Peka Kartel, čiji je otac brigadni general Ilija Todorov, sumnjiči se da je usmrtio iz pištolja Sašu Mihajlovića (36), a posle zločina je pobegao

Objavljeno: 20:10h

Predrag Todorov (27), zvani Peka Kartel, sin brigadnog generala Vojske Srbije Ilije Todorova, sumnjiči se da je u Nišu ubio bivšeg žandarma Sašu Mihajlovića (36), zvanog Butra, i pobegao.

Krvavi obračun dogodio se u četvrtak oko 4.30 časova na niškom Keju Kola srpskih sestara. Kako saznajemo, povod za obračun je bila svađa zbog Mihajlovićeve devojke. Mihajlović, koji je iz sela Berevce, opština Štrpce, s prebivalištem u Nišu, do pre šest godina bio je pripadnik niškog odreda Žandarmerije. On je upucan sa pet metaka iz pištolja i preminuo je juče u bolnici u Nišu.

Nisu se podnosili

Njih dvojica se odranije nisu podnosili jer je Todorov udario šamar Mihajlovićevoj devojci.

- Kobne noći obojica su bili u kafiću „Loko“, na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu „rešili problem“ zbog šamaranja njegove devojke. Todorov je izašao iz kafića, ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kad je bivši žandarm to uradio, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet hitaca - kažu naši sagovornici iz istrage.

Hitna pomoć je odmah došla na mesto tragedije i preuzela teško ranjenog mladića, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra.

Nakon ubistva, Todorov je pobegao, pa je policija raspisala potragu za njim.

Debeli dosijei

Kako saznajemo, i ubica i žrtva su poznati u niškom kriminalnom miljeu. Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca jer je 2008. godine u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povređen jedan Nišlija, a zatim je pobegao s mesta nesreće. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i falsifikovanja novca. Kriminalni dosije Todorova takođe je pozamašan. Protiv njega su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

Vratio se u Beograd?

Todorov, iako ima stan u Beogradu gde mu živi i otac, načelnik Uprave za izviđačko-obaveštajne poslove, brigadni general Ilija Todorov, vrlo često boravi u Nišu. Pretpostavlja se da je nakon ubistva pobegao u ovaj grad, ali do zaključenja ovog izdanja nije bilo pouzdanih informacija o njegovom hapšenju.

Todorov čekao suđenje na slobodi

RANIO KONOBARICU, PA PUŠTEN

Todorov je novembra prošle godine pucao iz pištolja u „Kubo klubu“ u Nišu i tom prilikom ranio šankericu K. S. (21), koja je zadobila povredu lista noge, i M. M. (46), kome je povređena peta. On je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Međutim, suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja čekao je na slobodi.

Malokalibarski pištolj

PET RANA

Na mestu krvavog obračuna policija je pronašla pet čaura, ispaljenih iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Kako saznajemo, Mihajlović je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge, od kojih je ubrzo preminuo. U Kliničkom centru je potvrđeno da su pola sata pokušavali da ga reanimiraju, ali da nisu uspeli da ga spasu.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.