IAKO ZVUČI NEVEROVATNO! Ovaj Srbin i Hrvat su se udružili zbog jedne stvari! Ostalo je istorija
Foto: Pixabay

bratstvo - jedinstvo

IAKO ZVUČI NEVEROVATNO! Ovaj Srbin i Hrvat su se udružili zbog jedne stvari! Ostalo je istorija

Obojicu osumnjičenih policija je krivično prijavila zagrebačkom Opštinskom državnom tužilaštvu, a 30-godišnji srpski državljanin je i pritvoren zbog opasnosti od bekstva

Objavljeno: 22:41h

Zagrebačka policija uhapsila je D. Đ. (30) iz Surčina, osumnjičenog da se sa saradnikom iz Zagreba D. S. (34) lažno predstavljao kao direktor jedne austrijske firme i poljskog proizvođača građevinske plastične folije i tako građane prevario za skoro 100.000 evra.

Policija je utvrdila da su osumnjičeni sredinom ove godine izradili lažnu internet stranicu jedne austrijske firme i predstavljali se kao njeni direktori kako bi predstavnike poljskog proizvođača građevinske folije nagovorili da im uz odgođeno plaćanja isporuči robu vrednu 99.000 evra, javlja "Jutarnji list".

- Sumnja se da su preuzimanje obavili tako što su autoprevoznike koje su angažovali preusmerili s mesta istovara u Republici Austriji na mesto istovara u Republici Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno iznajmio 30-godišnjak. Pretragom navedenog skladišta, a na osnovu sudskog naloga, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone - saopštila je zagrebačka policija.

foto: Pixabay

Obojicu osumnjičenih policija je krivično prijavila zagrebačkom Opštinskom državnom tužilaštvu, a 30-godišnji srpski državljanin je i pritvoren zbog opasnosti od bekstva.

Policija sumnja i da su deo robe prodali 35-godišnjem hrvatskom državljaninu kod kog je prilikom pretrage kuće i drugih prostorija koje koristi pronađeno dvadesetak paleta PVC folija, pa će i on dobiti krivičnu prijavu zbog prikrivanja.

U policiji kažu da će pronađenih 75 paleta, odnosno 86.6 tona folije, biti vraćeno oštećenoj firmi.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.