Pozadina krimi obračuna koji je najavljen na Fejsbuku: ŽRTVA IZ SMEDEREVA JE TROSTRUKI UBICA!
Foto: RINTSCREEN/GOOGLE STREETVIEW, Kurir

DEBEO DOSIJE

Pozadina krimi obračuna koji je najavljen na Fejsbuku: ŽRTVA IZ SMEDEREVA JE TROSTRUKI UBICA!

Te kobne noći tu se zatekao i Dragan, koji je došao kod roditelja sa petogodišnjom ćerkom Gabrijelom

Objavljeno:

Nenad Jelić (48), kojeg je pre tri dana upucao u centru Smedereva Toza Atanacković (62), iza sebe ima bogatu kriminalnu prošlost i trostruko ubistvo, kao i spisak uterivanja dugova koji mogu biti motivi krvavog obračuna.

I dalje nisu poznati motivi zbog čega je Atanacković ispalio više hitaca u svog sugrađanina Nenada Jelića, a zatim pucao sebi u usta. Obojica muškaraca preminula su u bolnici od povreda zadobijenih u pucnjavi.

UHAPŠEN MANIJAK IZ ZAJEČARA: Silovao devojku (20) usred bela dana!

Inače, Jelić je odranije poznat policiji, počev od ubistva za koje je odležao kaznu. Osuđivan je i za reketiranje i iznudu, a to krivično delo je, prema nagađanjima smederevske čaršije, najverovatnije motiv i pucnjave.

- To je bilo uterivanje dugova, verovatno kockarskih, na to mi najviše liči. Ko zna koje su tu pretnje padale, pa je Tozi prekipelo, tako izgleda - kaže jedan od poznavalaca prilika u smederevskom podzemnom životu.

KRVAVA DRAMA U SMEDEREVU: Najavio zločin na Fejsbuku, izrešetao poznanika koji je zapalio bračni par, pa pucao sebi u usta!

Atanacković nije imao dosije kao Jelić, ali je osuđivan zbog nelegalnog posedovanja oružja. On je pre krvavog pira zločin najavio na Fejsbuku!

Za razliku od njega, Jelić iza sebe ima spisak zlodela.

Kako saznajemo, Nenada Jelića je najpre Okružni sud u Leskovcu osudio zbog razbojničke krađe, trostrukog ubistva i neovlašćenog nošenja oružja na kaznu zatvora od 20 godina, ali je Vrhovni sud Srbije ocenio da njegovo zlodelo zavređuje najstrožu, smrtnu kaznu. Kasnije je ta kazna ukinuta, pa je odslužio 15 godina zatvora.

Utvrđeno je da je trostruki ubica Jelić 28. jula 1993. godine došao u crnotravsko selo Pavličine zajedno sa Gordanom Velinov (28) iz Niša i Goranom Žigićem (40) iz Zaječara kako bi opljačkali kuću porodice Dragana Bankovića (29), s kojim je Gordana Velinov do nekoliko meseci pre toga bila u braku.

U želji da se osveti bivšem mužu, ona je izmislila priču da tamo ima dosta para, tačnije da Draganovi roditelji, koji su živeli sami, imaju novac.

Te kobne noći tu se zatekao i Dragan, koji je došao kod roditelja sa petogodišnjom ćerkom Gabrijelom.

Pljačka je pošla po zlu, a Jelić i Žigić su ubili Bankovića, dok je ćerka prepoznala maskiranu majku pljačkašicu.

Nekoliko dana posle pljačke, Jelić je ispričao paru da idu da obave još jedan posao, ali ih je zapravo namamio u smrt.

Odvezao ih je do okoline Mladenovca, do mesta Žuto brdo, i ubio ih "škorpionom" s prigušivačem. Njihova tela potom je spalio, a potom ih je pronašao komšija.

Jelića izdali saradnici

Policiji su tada u istrazi i identifikaciji Nenada Jelića pomogle osobe iz kriminogene sredine - saradnici, koji su prepoznali Jelića kao ubicu. Uhapšen je neposredno pre planiranog bekstva u inostranstvo. Priznao je ubistva, pa je osuđen na maksimalnu kaznu, ali ga je spasla promena zakona.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.