Milorada su zbog poruka o Vučiću držali u ćeliji dok nije umro: OVO JE DOKAZ DA JE TREBALO DA BUDE OSLOBOĐEN U FEBRUARU!
Foto: Vladimir Milovanović, Kurir

crno na belo

Milorada su zbog poruka o Vučiću držali u ćeliji dok nije umro: OVO JE DOKAZ DA JE TREBALO DA BUDE OSLOBOĐEN U FEBRUARU!

Novi detalji slučaja koji je šokirao javnost u Srbiji!

Objavljeno: 14:42h

Pritvorenik Milorad Nikolić preminuo je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici 14. juna usled trombne embolije pluća, što je dovelo do srčanog zastoja, pokazala je obdukcija.

On je pritvoren zbog SMS poruka u kojima je pominjao Aleksandra Vučića, i koje je slao svom poznaniku.

Njegov advokat Feđa Dimović je sad obelodanio javnosti kontrolno sudsko-medicinsko veštačenje Milorada Nikolića, sprovedeno od strane Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

foto: Zorana Jevtić

"Ovo veštačenje nam je dostavljeno danas - dana 07.07.2017.god. i pored činjenice da je Milorad Nikolić preminuo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici dana 14.06.2017.god. Po mišljenju komisije veštaka potrebno je preinačiti ranije izrečenu meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi u meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja NA SLOBODI, a koja može biti sprovedena u ambulatnim uslovima".

Interesantno je da je nalaz veštaka urađen dana 14.06.2017.godine - istog dana kada je Nikolić preminuo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Ranije je on za Espreso objasnio da je sud odugovlačio veštačenje uz izgovor "da nemaju para za veštaka".

MILORAD UMRO U ZATVORU JER "SUD NIJE IMAO PARE ZA VEŠTAKA": Novi detalji o smrti čoveka pritvorenog zbog poruka o Vučiću

- Sudski veštak iz Specijalne zatvorske bolnice - dr Marija Panić već ranije na glavnom pretresu, 23. februara u ime komisije veštaka predložila je sudu da se Milorad Nikolić leči na slobodi, odnosno da mu se izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi u meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja NA SLOBODI. To znači da je Nikolić nepotrebno proveo u pritvoru dodatna 4 meseca, što je na kraju bilo i pogubno za njegov život - tvrdi branilac porodice Nikolić.

POSLE SMS-a PROTIV VUČIĆA UMRO U ZATVORSKOJ LUDNICI: Na sahrani ih je dočekao još veći šok, leš je prekriven modricama! (FOTO)

- Takođe Vas obaveštavamo da je odlukom upravnika Instituta za sudsku medicinu - dr Slobodana Nikolića od 27.06.2017.god. odbijen zahtev porodice pokojnog Milorada Nikolića da im se dostavi pismeni nalaz obdukcije, iako je porodica podnela zahtev za obdukciju još 15.06.2017.god. Iz tih razloga ćemo biti prinuđeni da se obratimo žalbom Povereniku za informacije od javnog značaja - zaključuje Dimović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.