SPORA PRAVDA ILI NEŠTO SASVIM DRUGO? Suđenje Šariću dostiglo DVOCIFREN BROJ ODLAGANJA!
Foto: Dado Đilas

šta se dešava?

SPORA PRAVDA ILI NEŠTO SASVIM DRUGO? Suđenje Šariću dostiglo DVOCIFREN BROJ ODLAGANJA!

Predsedavajući sudskog veća sudija Siniša Petrović zaključio je da nema uslova da se ročište održi jer nisu prisutni advokati Dejan Lazarević i Danilo Šarić

Objavljeno: 12:28h

Suđenje narko-bosu Darku Šariću i članovima njegove grupe za međunarodni šverc više od pet tona kokaina danas je odloženo zbog nepojavljivanja dvojice advokata. Ovo je deseto odlaganje od početka godine.

Predsedavajući sudskog veća sudija Siniša Petrović zaključio je da nema uslova da se ročište održi jer nisu prisutni advokati Dejan Lazarević i Danilo Šarić.

"Advokat Lazarević je tražio prijem kod mene i obavestio me da zbog operativnog zahvata neće biti danas prisutan", rekao je Petrović istakavši da ne zna zbog čega se advokat Šarić nije pojavio.

Advokati koji se nisu pojavili zastupaju više optuženih. Kako neki od tih optuženih nemaju drugog angažovanog branioca, suđenje ne sme da se održi.

Zamenik tužioca Saša Ivanić zatražio je da se advokati kazne jer nisu obezbedili zamenu za svoje nepojavljivanje.

Ovo je drugi put da se u poslednjih nedelju dana odlaže suđenje. Prošlog četvrtka ono nije održano zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog od optuženih. Od početka godine odloženo je 10 suđenja, a održano svega sedam.

Suđenje je počelo ispočetka u septembru prošle godine, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić kao organizator grupe osuđen na 20 godina zatvora.

Na poslednjem održanom suđenju prikazane su sms i mejl prepiske između Darka Šarića i ostalih članova grupe iz 2009. godine neposredno pre hapšenja u akciji „Balkanski ratnik“.

Izjašnjavanje tužioca, advokata i optuženih o prepisci u kojoj, između ostalog, piše: „čitaj RTS za Krmka, Brata i nekog trećeg“; „na vezi smo, ne mrdajte”“; „neko će da peva sto posto“; „javljaju da je FIFA i UEFA angažovana“, trebalo bi da se čuje ove nedelje, ukoliko budu ispunjeni uslovi za održavanje suđenja.

(Espreso.co.rs / Krik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.