FILMSKA PLJAČKA U ZEMUNU: Lopovi uleteli kolima u DIS I ODNELI SEF!
Foto: AP, Ilustracija

ludilo!

FILMSKA PLJAČKA U ZEMUNU: Lopovi uleteli kolima u DIS I ODNELI SEF!

Filmska pljačka menjačnice u supermarketu DIS na auto-putu u Zemunu. Maskirani razbojnici uništili video-nadzor. Ukrali oko 30.000 evra. Razbili su staklo šipkom, a onda su uleteli kolima u supermarket

Objavljeno:

U akcija kao iz holivudskih filmova, u noći između četvrtka i petka opljačkana je menjačnica u supermarketu DIS na auto-putu u Zemunu. Dvojica maskiranih razbojnika, kako nezvanično saznajemo, provalila su u tržnicu automobilom BMV bez registarskih tablica i iz lokala odnela sef sa oko 30.000 evra.

Kradljivci su, navodno, prvo vešto onesposobili kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo, koje se razletelo na sve strane. Razvalili su video-nadzor, a potom seli u automobil, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, a potom se ustremili na trezor, nezvanično saznaju "Novosti". Potom su metalnu sajlu obmotali oko sefa i prikačili ga za kuku automobila. Kada su ga iščupali, ubacili su "plen" u vozilo i nestali u nepoznatom pravcu. U celoj pljački učestvovale su najmanje dve osobe.

Kako ističu zaposleni u supermarketu koje smo danas zatekli u blizini menjačnice, pljačka je, izgleda, bila dobro isplanirana, a lopovi su munjevito napustili mesto zločina.

NAŠLI MU DROGU ZA SILOVANJE: Uhapšen poznati dizajner, Darko Kostić!

- Kada sam jutros došla na posao, inspektori su još obavljali uviđaj - priča radnica iz susednog lokala. - Očigledno je da su znali šta rade, možda im je pomogao neko ko često dolazi u supermarket. Kako sam razumela, uleteli su automobilom kroz ceradu, levo od menjačnice. Tamo se trenutno obavljaju radovi i verujem da im je tako bilo lakše da prođu neprimećeni.

Ovakva pljačka nije uobičajena i istraga se trenutno odvija u više pravaca. Sumnja se da su lopovi bili dobro organizovani i da su se prethodno dobro upoznali sa objektom. U istrazi bi trebalo da pomognu snimci sa video-nadzora.

Ovaj scenario je samo naizgled nov među lopovima, jer su se slične krađe više puta odigrale u Bosni i Hercegovini, ali i, početkom juna, na beogradskoj Karaburmi.

Trojica mladića su sa benzinske pumpe u Ulici vojvode Micka na Karaburmi odnela sef težak 150 kilograma. Oni su ga posle provale odvukli do kuće udaljene nekoliko stotina metara. Ubrzo su uhvaćeni, a tokom hapšenja policija ih je zatekla sa brusilicom u rukama dok su pokušavali da otvore sef. Oni su, navodno, uz pomoć alata obili vrata pumpe, a plen su utovarili na kolica i odvezli niz put.

U protekle tri godine dogodilo se nekoliko pljački po sličnom principu kao u BiH - zidovi su razvaljeni, a trezor sa novcem je utovaren u vozilo. U maju 2015. u Han Pijesku lopovi su demontirali alarm i razvalili vrata banke. Sef težak 300 kilograma, koji je bio fiksiran za pod, izvalili su i izgurali iz banke. Bacili su ga s visine u potok i utovarili u vozilo. Njih trojica uspeli su sve to da izvedu za samo 22 minuta! Iako su sve obavili u toku noći, i to u blizini policijske stanice, niko ništa nije čuo i pljačka je otkrivena tek sutradan.

Prošle godine, vrlo slično opljačkan je tržni centar u Laktašima. Kradljivci su isekli deo zida na objektu i tako uspeli da uđu unutra i odnesu sef u kome se nalazio pazar. Celu akciju snimile su nadzorne kamere, a ovaj "poduhvat" je otkriven kada se aktivirao alarm.

BEZ TRAGOVA GUMA

MENjAČNICA danas nije radila, a objekat je bio upadljivo oštećen. Automobil kojim su počinioci izvršili krivično delo nije ostavio tragove guma.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.