POSLE SMS-a PROTIV VUČIĆA UMRO U ZATVORSKOJ LUDNICI: Na sahrani ih je dočekao još veći šok, leš je prekriven modricama! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

misteriozna smrt

POSLE SMS-a PROTIV VUČIĆA UMRO U ZATVORSKOJ LUDNICI: Na sahrani ih je dočekao još veći šok, leš je prekriven modricama! (FOTO)

Milorad Nikolić (45) iz Crvenke, koji je bio smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti nekadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, sahranjen je juče

Objavljeno:

Milorad Nikolić (45) iz Crvenke, koji je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, a koji je potom preminuo 14. juna u zatvorskoj bolnici, sahranjen je juče na groblju u svom rodnom mestu.

MILORAD UMRO U ZATVORU JER "SUD NIJE IMAO PARE ZA VEŠTAKA": Novi detalji o smrti čoveka pritvorenog zbog poruka o Vučiću

foto: Damir Dervišagić

Na večni počinak Milorada je u belom kovčegu ispratila porodica, rođaci i mnogobrojni prijatelji. Svakome od njih na licu se videla bol, ali i gorčina jer se opraštaju od čoveka za koga kažu da nikome ništa nažao nije učinio.

Podsetimo, Nikolić je uhapšen 14. decembra 2016. pod optužbom da je ugrozio sigurnost premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića tako što je prijatelju poslao nekoliko SMS poruka. Nedelju dana kasnije prebačen je u zatvor u Beogradu, gde je 14. juna preminuo. Zvanično, usled prestanka rada srca

Neposredno pre sahrane kratkim govorom okupljenima se obratio Miloradov brat Dragan, koji je naglasio da mu je brat bio nevin zatvoren.

foto: Kurir / Privatna arhiva

- Našeg Milorada su nepravedno zatvorili, drogirali, tukli i na kraju ubili. Znao je da se živ neće vratiti. I pored toga, govorio mi je da svima oprašta i da čuvam svoju decu. Tražio je da njegove organe damo drugima i tačno naveo mesto gde da ga sahranimo. Oni koji su ga ubili prevarili su se - Miloradova dela govore o njemu i sada žive. Milorad je bio naš ponos i naučio nas je da živimo pravedno - rekao je brat Dragan Nikolić i dodao da je više puta pokušavao da sazna zašto mu je brat zatvoren, ali da do odgovora do danas nije došao.

Pre nego što je kovčeg sa Miloradovim telom spušten u raku, nesrećna majka Draga zajaukala je od bola.

- Sine moj lepi, kako će majka bez tebe! Ubiše te, sine, jer tvoj duh nisu mogli da slome - ponavljala je slomljena od bola majka nesrećnog Milorada.

Nakon sahrane, porodica Nikolić skupila je snagu da porazgovara sa ekipom Kurira na groblju. U tom razgovoru Dragan nam je napomenuo da sumnja da su njegovog brata tukli u zatvoru.

- Želeo sam da se oprostim od brata i da ga vidim poslednji put. Kada sam otvorio sanduk sa Miloradovim telom, šokiralo me je što su se na njegovoj glavi videle modrice. Imao je masnicu na čelu, oko očiju i na nosu i po rukama! Sumnjam da su ga, pored toga što su ga sve vreme drogirali lekovima, i fizički maltretirali - kaže za Dragan Nikolić.

Dijagnoza

On dodaje da se neće zaustaviti i da će tražiti pravdu za smrt svog brata.

- Milorad nije bio osuđen, postojala je optužba koja nije bila dokazana. Na prvom veštačenju otkrivena mu je paranoidna šizofrenija, na drugom se njegovo stanje popravilo, ali nisu skinuli dijagnozu. Posle drugog veštačenja stručnjaci su rekli da bi on mogao da nastavi normalan život uz terapiju lekovima. Međutim, tužilac je tražio superveštačenje, koje je bilo 2. juna, a rezultati još uvek nisu stigli - kaže brat.

Prema njegovim rečima, Milorada je do slobode delilo samo nekoliko dana.

- Uskoro je trebalo da mu istekne pritvor i da ga puste kući. Ali očigledno nekome nije nije odgovaralo da Milorad bude na slobodi - dodao je Nikolić.

Dragan Nikolić otkriva da je njegovom bratu Miloradu prećeno porukama više godina unazad, pre hapšenja.

- Milorad je dobijao razne poruke. Pretili su mu da će mu pobiti bratance, da će mu ubiti majku. On je gledao da zaštiti i moju decu i našu mamu. Ni danas mi nije jasno zašto je dobijao te pretnje jer on nije hteo o tome detaljno da priča - kaže brat.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.