Vlada Japanac promenio branšu: Jovanović prešao u pisce (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

unosniji biznis..možda!

Vlada Japanac promenio branšu: Jovanović prešao u pisce (VIDEO)

Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac, izjavio je danas u Specijalnom sudu na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (43) i Miloša Vidakovića (23), koji su ubijeni 2013.godine da je po zanimanju pisac i da piše knjige!

Objavljeno:

On je naglasio da već 10 godina ne čita novine i ne gleda televiziju.

Jovanović je naglasio da mu nije poznato da je trebalo da ga likvidira grupa ubijenog Slodana Šaranovića (78) i istakao da ga nije poznavao kao ni optuženog Miloša Delibašića. Na pitanje tužioca da li je čuo glasine da mu se sprema likvidacija, on je dodao:

- Ne znam. To bi trebalo vi da znate!

- Došao sam čak sa drugog kontinenta kako bih prisustvovao ovom suđenju. Čak primam i fizikalnu terapiju - negodovao je Jovanović, koji je došao u pratnji dvojice prijatelja.

Prema optužnici, Šaranović se sa Delibašićem dogovorio da ubiju Jovanovića.

Optuženi Miloš Vojinović, koji je priznao krivicu i opisao sva krivična dela grupe ubijenog Slobodana Šaranovića, je na sudu ranije priznao krivicu i opisao kako je, po nalogu optuženih Miloša Delibašića i Slobodana Šaranovića (ubijen u martu u Budvi), pripremao likvidacije Luke Đurovića i kako je u Budvi, u julu 2013. godine ubio Miloša Vidakovića.

– Slobodan Šaranović je naručio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je Nikolin brat Luka ubio njegovog brata Branislava. Za ubistvo Bojovića čuo sam na televiziji i Miloš Delibašić, koga znam iz škole, kazao je: "Sad će policija misliti da smo to mi uradili" – naveo je Vojinović.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prema njegovim rečima, Delibašić je tek naknadno saznao da je Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića. Dodao je da je u međuvremenu, posredstvom Vladimira Jovanovića Japanca, Luka Bojović (koji je u zatvoru u Španiji) poslao poruku da će osveta biti nemilosrdna.

- Sloba i Delibašić su se dogovorili da ubiju Vladu Japanca. Miloš je bio u kontaktu sa Šaranovićem i od njega je saznao da je glavni Bojovićev čovek u Crnoj Gori, izvesni Luka Đurović, i da moramo da ga ubijemo. Ja sam imao zabranu prelaska granice zbog nasilničkog ponašanja, a dobio sam i poternicu zbog iznude automobila, pa sam morao da se sklonim. Delibašić mi je rekao da nađem sebi lažnu ličnu kartu, što sam i učinio - pričao je Vojinović.

- Mogu da dovedem ovde 20 svedoka da vam potvrde da je on narkoman, ali nema potrebe. To svi znaju – opleo je Delibašić po nekadašnjem ortaku.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.