ZNA SE KO JE I ZAŠTO UBIO NOVINARA PANTIĆA: Istina nakon 16 godina!
Foto: Youtube printscreen

konačno!

ZNA SE KO JE I ZAŠTO UBIO NOVINARA PANTIĆA: Istina nakon 16 godina!

Istražitelji su utvrdili da su dvojica napadača došla automobilom do Pantićeve zgrade u Ulici Branka Radičevića u Jagodini 11. juna 2001

Objavljeno:

Ubice jagodinskog novinara Milana Pantića (47), pripadnici su jedne organizovane kriminalne grupe sa sedištem u Beogradu i identifikovani su, piše "Blic".

Otkriveno je, kako navodi taj list, i da je nalogodavac ubistva jedan preduzetnik iz Jagodine. Komisija za ubistvo novinara je pre desetak dana sav prikupljeni materijal dostavila Višem tužilaštvu u Jagodini, ali je još neizvesno da li će istragu voditi to tužilaštvo ili Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Istražitelji su utvrdili da su dvojica napadača došla automobilom do Pantićeve zgrade u Ulici Branka Radičevića u Jagodini 11. juna 2001. Novinar se vraćao iz prodavnice sa kesom u ruci i oko 7.45 sati ga je sada identifikovani neposredni ubica u ulazu zgrade udario tupim predmetom u glavu zadavši mu smrtonosne povrede. Prethodno je nalogodavac stupio u kontakt s ubicama preko posrednika, koji su takođe otkriveni. Utvrđen je i motiv, piše "Blic". Nalogodavac, jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju. Ubica je, nakon što je naneo smrtonosne povrede novinaru, otrčao u automobil koji je vozio saizvršilac, pa su se odvezli u Beograd, gde inače žive. Obojica imaju bogate krivične dosijee u kojima su zabeležene, između ostalog, trgovina drogom i iznude, navodi list.

UNS: Pokrenuti tužilačku istragu

Udruženje novinara Srbije pozdravilo je danas okončanje policijske istrage ubistva dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine i pozvalo Tužilaštvo da hitno pokrene tužilačku istragu i podigne optužnicu. "UNS podržava i ceni rad Komisije za istraživanje ubistava novinara i smatra ga presudnim što je policijska istraga ubistva kolege Pantića okončana", navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Blic / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.