PALI DIREKTORI I BIVŠI GRADONAČELNICI: Ovo su imena uhapšenih u akciji SIGNAL!
Foto: Printscreen

ovo su imena

PALI DIREKTORI I BIVŠI GRADONAČELNICI: Ovo su imena uhapšenih u akciji SIGNAL!

U opsežnoj akciji kodnog imena "Signal" danas su uhapšeni su, između ostalih, bivši i sadašnji predsednici četiri lokalne samouprave u različitim delovima Srbije.

Objavljeno:

Kako "Blic" nezvanično saznaje, uhapšeni su predsednici opštine Bojnik Ivan Stojanović, bivši predsednik opštine Palilula u Nišu Boban Džunić, Radomir Filipović, predsednik opštine Bajina Bašta, te Zoran Vorkapić, bivši predsednik opštine Plandište kod Vršca.

Prema nezvaničnim informacijama Džunić se sumnjiči za finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu opštine Palilula. On je funkciju predsednika opštine Palilula obavljao do pre 10 meseci, počev od izbora 2012 .godine.

foto: Youtube printscreen

Kako saznajemo, u akciji je uhapšen i direktor "Eurogasa" Tomislav Vojnić Purčar. Ova firma posluje na tržištu Srbije više od 10 godina, a predstavništva ima i u regionu i Poljskoj. Pre nekoliko godina ova firma je bila pod lupom državnih organa zbog sumnje da je švercovala naftu.

Osim hapšenjima, akcija je rezultirala i podnošenjima krivičnih prijava. Dve krivične prijave su, tako, podnesene protiv Mileta Jerkovića, zaštićenog svedoka u slučaju protiv Darka Šarića.

- Tokom policijske akcije "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

foto: Fonet

- Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca - rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal", koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.