U KOLIMA KOJE JE BEOGRAĐANIN KORISTIO NAĐENI TRAGOVI LEPE ANE? Otkrivene najnovije INFORMACIJE, evo šta se DEŠAVA!
Ana Knežević, Foto: Printscreen/Društvene mreže

NESTALA

U KOLIMA KOJE JE BEOGRAĐANIN KORISTIO NAĐENI TRAGOVI LEPE ANE? Otkrivene najnovije INFORMACIJE, evo šta se DEŠAVA!

David Knežević osumnjičen da je početkom februara u Madridu umešan u nestanak Ane Knežević Henao, o kojoj se ništa do danas ne zna

Objavljeno: 19:17h

Beograđanin David Knežević, koji se u Španiji tereti za ubistvo bivše supruge Ane Knežević Henao, dok se u Sjedinjenim Američkim Državama tereti za dva krivična dela - ubistvo državljanina SAD u inostranstvu i otmicu, na poslednjem saslušanju tvrdio je da nije kriv. Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu sarađuje sa Nacionalnom policijom Španije i američkim Federalnim istražnim biroom (FBI) u ovom slučaju, a kako nezvanično saznaje Nova.rs, u iznajmljenom automobilu za koji se veruje da ga je Knežević koristio u trenutku zločina pronađeni su tragovi koji se trenutno veštače, a za koje se sumnja da pripadaju Ani.

David Knežević osumnjičen da je početkom februara u Madridu umešan u nestanak Ane Knežević Henao, o kojoj se ništa do danas ne zna. Policija i Federalni istražni biro (FBI) koji je od prvog dana uključen u potragu za američkom državljankom kolumbijskog porekla, prikupili su brojne dokaze koji ga povezuju sa Španijom, tačnije Madridom, u danima kada je Ana Knežević nestala.

Ipak, na saslušanju je Knežević tvrdio da nije kriv, a njegov advokat, pre hapšenja u Majamiju, govorio je za medije kako Knežević nikada nogom nije kročio u Španiju. Sa druge strane, istražitelji koji rade na ovom slučaju prikupljaju sve podatke koji bi mogli ukazati na to šta se dogodilo nesrećnoj ženi.

„Imajući u vidu da je Knežević, kako se u ovom trenutku sumnja, iznajmio automobil u Srbiji i krenuo put Španije, a onda se i vratio u svoju rodnu zemlju, dovoljan je razlog da postoji međunarodna saradnja između Srbije i svih drugih uključenih zemalja. U Beogradu su do sada već obavljeni pretresi prostorija, ispitano je više svedoka, među kojima su i roditelji osumnjičenog, zatim lica iz rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio automobil kojim se, kako se sumnja, odvezao do Španije. Takođe su prikupljeni dokazi o njegovom kretanju i telefonskim komunikacijama, koji će biti prosleđeni kolegama iz inostranstva“, navodi izvor portala Nova.

Kako se saznaje, tokom veštačenja automobila rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio vozilo, a kojim se navodno odvezao do Španije, izuzeti su određeni tragovi.

„U automobilu su pronađene dlake koje se trenutno nalaze na analizi, kako bi se eventualno proverilo da li mogu da dobiju neki trag. Problem otežava to što naši istražni organi nemaju nikakav DNK trag nestale Ane Knežević Henao, sa kojim bi mogli da ga uporede“, navodi sagovornik Nove.

Ana Knežević
Ana Kneževićfoto: Društvene mreže

Izvlačenje podataka iz automobila

Kako smo ranije pisali, Sud u Madridu zatražio je dozvolu da nekoliko istražitelja Nacionalne policije otputuju u Beograd, gde se automobil nalazi, kako bi izvukli podatke sa ECU (Engine Control Unit, uređaj koji beleži sve parametre vozila). Osim toga, zatražena je i dozvola da se izvrši vizuelni pregled vozila.

Istraga je koncentrisana na automobil zato što policija sumnja da je David Knežević njime otputovao u Španiju početkom februara. U prilog toj tezi ide i izjava vlasnika agencije za iznajmljivanje vozila u kojoj objašnjava da je primetio da su registarske oznake menjane, da su stakla zatamnjena, a da je vozilo prešlo više od 7.000 kilometara. Paralelno sa tim je jedan lokalac prijavio španskoj policiji da su mu ukradene registarske oznake. Pregledom kamera na naplatnim stanicama oko Madrida utvrđeno je da su upravo te tablice primećene na iznajmljenom „pežou“ kojim je upravljao Knežević.

Knežević je američki biznismen srpskog porekla, a prema tvrdnjama upućenih, po odlasku u SAD je promenio ime. U međuvremenu, nastavlja se međunarodna razmena podataka u vezi sa ovim slučajem i prikupljaju se novi dokazi, a istraga je sada koncentrisana na automobil kojim je, kako se sumnja, otputovao u Španiju.

Potraga na terenu

Paralelno sa istragom, vrši se i pretraga terena u Španiji. Policija je skoncentrisana na rutu kojim se kretala osoba za koju se sumnja da je Knežević u povratku. Policija i agenti FBI pretražuju nepristupačne terene, kanale, uvale, a na terenu su i ronioci za nepristupačne predele pod vodom.

Podsetimo, Ana Knežević Henao nestala je 2. februara u Madridu. Kobnog dana primećen je sumnjivi čovek kako sa kacigom na glavi prilazi ulazu u njenu zgradu, a potom sprejem šara sigurnosnu kameru i ulazi u zgradu. Sat vremena kasnije ista osoba izlazi iz zgrade noseći u rukama kofer. Tih dana Aninim prijateljima počinju da stižu poruke sa njenog broja telefona u kojima ih obaveštava da je na ulici upoznala muškarca sa kojim će provesti narednih nekoliko dana u njegovoj vikendici u okolini Madrida. To im je bilo čudno, a kako nisu uspeli da stupe u kontakt sa njom, slučaj su prijavili policiji.

Ana Knežević
Ana Kneževićfoto: Društvene mreže

Istragom je utvrđeno da je sprej kojim je išarana kamera kupljen u obližnjoj prodavnici. U razgovoru sa porodavcem policija je utvrdila da osoba koja podseća na Davida kupuje sprej i lepljive trake. I njegov iznamljeni automobil, sa ukradenim tablicama, uočen je u naselju u kom je stanovala Ana u Madridu.

Policiji se javila i jedna Kolumbijka od koje je Knežević tražio da mu prevede određene poruke na španski jezik, kao i radnica zaposlena u Davidovoj i Aninoj firmi na Floridi sa prijavom da je Knežević primorao da pozove osiguranje i otkaže određene polise vezane za firmu. Zaposlena je rekla da joj je neprijatno da se predstavlja kao Ana jer je nestala, na šta joj je Knežević odgovorio da mora, ako hoće platu.

Bonus video:

02:58

MISTERIOZNI NESTANAK ANE VOLŠ

(Espreso/ Nova/ Aleksa Momčilović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.