ADVOKAT PREVARIO RUSE ZA 200.000 EVRA: Sumnja se da ima još prevarenih, Tužilaštvo uputilo apel!
Policija / ilustracija, Foto: RINA

obratite pažnju!

ADVOKAT PREVARIO RUSE ZA 200.000 EVRA: Sumnja se da ima još prevarenih, Tužilaštvo uputilo apel!

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaj

Objavljeno: 12:53h

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32 godine) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine prevarili troje ruskih državljana.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo Prevara iz čl. 208 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

Policija / ilustracija
Policija / ilustracijafoto: Dado Đilas

Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osum. I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je osum. S.P. negirao izvršenje krivičnog dela. Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritovra iz zakonksih razloga propisanih čl. 211 st. 1 tač. 2 Zakonika o krivičnom postrupku, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Apel Tužilaštva

Pozivamo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.

Bonus video:

01:27

RADI SE O POKUŠAJU POLITIČKE PREVARE! Milovan Drecun o Kurtijevom odbijanju nacrta ZSO: To su ćorava posla

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.