ADVOKAT OTKRIO KAKO JE NASTAO HAOS NA SUĐENJU UROŠU BLAŽIĆU: "Spasila ga policija"
Uroš Blažić, Foto: Nenad Kostić

SUĐENJE

ADVOKAT OTKRIO KAKO JE NASTAO HAOS NA SUĐENJU UROŠU BLAŽIĆU: "Spasila ga policija"

Kako je naveo Petrović, naredno suđenje Urošu Blažiću biće zakazano pismenim putem

Objavljeno: 12:13h

"Policija je bilo u broju koji uopšte nije zanemarljiv, ali nisu mogli da se odupru ljudima i narodu koji su bili tu", ispričao je nakon haosa na suđenju Urošu Blažiću advokat Nebojša Petrović, punomoćnik mladića ranjenog u masakru u Duboni i Malom Orašju.

Nakon što je izbio haos na suđenju Urošu Blažiću, masovni ubica je odmah izveden iz sudnice. Roditelji, kao i svi drugi oštećeni u postupku napustili su sudnicu. Punomoćnici oštećenih, branioci ubice Uroša Blažića i njegovog oca, kao i tužilac i sudija iz Smedereva ostali su u sudnici i na kratko održali pripremno ročište.

Kako je naveo Petrović, naredno suđenje Urošu Blažiću biće zakazano pismenim putem i biće održano u Specijalnom sudu u Beogradu.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Kako je izbio haos na suđenju Urošu Blažiću

On je ispričao šta se događalo u sudnici nakon što je masovni ubica iz Dubone i Malog Orašja uveden u sudnicu.

- Sve je trajalo oko 10-15 sekundi, koliko je trebalo vremena policajcima da se snađu da ga odbrane...Mislim, policija ga je spasila. Njegov otac nije ni stigao da uđe u sudnicu - rekao je advokat.

Kako je naveo, sudnica prima više desetina ljudi i tu je bilo prisutno više desetina oštećenih.

- I onda kod pojave ulaska optuženog, optuženog, je došlo do reakcije i verovatno je pala stolica, udarac u klupu i tako nešto. Čulo se masa kad krene više desetina ljudi, onda naravno da se desi tako nešto - rekao je on.

Uroš Blažić izveden iz sudnice odmah

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice.

Majka brata i sestre jedne od prvih žrtava masakra Uroša Blažića opisala je šta se dešavalo u sudnici kada su uveli ubicu.

Bonus video:

00:29

Advokat Nebojša Perović

(Espreso / Blic / Iva Ogarević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.