REČI PORODICE VOZAČA AUTOBUSA U KOG SE ZAKUCAO KAMION KIDAJU DUŠU: "Kako da kažem da joj je poginuo sin jedinac"
Uništen kamion, Foto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

tuga

REČI PORODICE VOZAČA AUTOBUSA U KOG SE ZAKUCAO KAMION KIDAJU DUŠU: "Kako da kažem da joj je poginuo sin jedinac"

U kući porodice Radosavljević okupili su se rodbina, prijatelji, komšije

Objavljeno:

"Nema više šta da se kaže, šta da se priča. Sve je rečeno. Desila se velika tragedija, sestre i ja izgubismo brata, porodica nam osta bez jedne divne duše. Najgore je majci, koja izgubi sina jedinca, zenicu oka svoga."

Ovako, za „Novosti“, priča brat od tetke Momčila Radosavljevića (56) iz Bariča, na kojeg je, dok je bio za volanom autobusa na liniji 860T, u selu Stubline, svojim teretnim kamionom naleteo Milan J. (50) i na mestu ga ubio. U nezgodi je povređen 21 putnik u autobusu, a kako saznajemo, dvoje su i dalje životno ugroženi.

U kući porodice Radosavljević okupili su se rodbina, prijatelji, komšije.

„Došao sam da izjavim saučešće i pomognem ako šta treba“, kaže jedan od komšija.

„Moca je bio divan čovek. Boem, ljudina. Nema kome nije izašao u susret. Velika je ovo tuga za sve nas. A još veća bruka i strahota je što taj što je odgovoran za nesreću, nije ni prišao da pomogne Moci i povređenim ljudima, već je pokušao da pobegne. Kakav je to čovek?“

Saobraćajna nesreća kod Obrenovca
Saobraćajna nesreća kod Obrenovcafoto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

Vozač kamiona Milan J. dolazio je iz sporedne ulice i igrnorišući znak „stop“, svom silinom se „zakucao“ u čeoni deo autobusa koji se kretao regionalnim putem. Kad je video šta je uradio, da je odgovoran za udes, pobegao je sa lica mesta. Međutim, ubrzo je lociran i uhapšen. Rađeni su mu test na alkohol i drogu, koji su pokazali da je u vreme nezgode, bio pod dejstvom narkotika, navodno amfetamina.

I Radosavljevićeve kolege iz firme za koju je radio nekoliko godina, obrenovačke „Strele“, imaju samo reči hvale.

„Bio je divan čovek, kolega, radan i pošten. Bio je maksimalno privržen poslu i porodici. Svojevremeno je radio u Brodogradilištu, a kad se firma ugasila, počeo je da radi kao vozač. Nikada nije zakasnio na posao. Hteo je uvek da izađe kolegama u susret, pomogne, zameni ili produži smenu. Nikada nije rekao „neću“ ili „ne mogu“. Ma, bio je ljudina!“ kažu njegove kolege.

Sestra Momčila Radosavljevića, koja je zaposlena u preduzeću koje se nalazi nedaleko od njegovog, kaže da je među prvima saznala za tragediju.

„Bila sam u šoku i nisam znala kako da obavestim Momčilovu majku Maru i kažem joj strašnu vest. Njoj su to saopštili policajci koji su došli u kuću i rekli joj da je zauvek izgubila sina. Pozlilo joj je. Ona je i ovako stara, ima 82 godine. Bolesna je, hoda sa dve štake. Momčilo je brinuo o njoj najviše, vodio ju je kod lekara, pomagao u kući, čuvao je kao retko koji sin majku. Sad će biti teško, moramo da se angažujemo oko nje, da joj olakšamo ovu bol za sinom, pomognemo da poživi još koju godinu, ako može. Samo plače i kuka za sinom, koji će sutra biti sahranjen u Bariču“, kaže sestra.

Voleo život

Momčilo se nikada nije oženio i nema decu.

„Voleo je život i žene, ali eto, nije se dalo da se oženi, da ima poroda. Živeo je dve poslednje godine sa Ljudmilom, ženom iz Ukrajine, ali nisu venčani. Majka Mari bi, možda, bilo lakše da bar ima unuke, da živi sad za njih. Ali, sudbina nije dala…“

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu trebalo bi da bude priveden i saslušan vozač kamiona Milan J. Kako saznaju Novosti, Tužilaštvo je naložilo prikupljanje svih potrebnih podataka vezano za istragu ove stravične nesreće, naloženo je i saobraćajno-tehničko veštačenje kamiona i autobusa, kao i saslušanje svedoka.

Bonus video:

00:23

Saobraćajna nezgoda nedaleko od Pećinaca

(Espreso/Novosti/J.D.Lj./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.