"LAZAR GA JE MOLIO DA NE PUCA, A ON JE ISPALIO I DRUGI RAFAL..." Bolne reči oca ubijenog mladića iz Malog Orašja
Žrtve masakra u Mladenovcu, Foto: Nemanja Nikolić

POTRESNO

"LAZAR GA JE MOLIO DA NE PUCA, A ON JE ISPALIO I DRUGI RAFAL..." Bolne reči oca ubijenog mladića iz Malog Orašja

U Urgentnom centru bio je zajedno sa drugim roditeljima

Objavljeno:

Suđenje Urošu Blažiću (22), optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba a ranio njih 13, počinje danas u Višem sudu u Smederevu. Jedan od ubijenih je i Lazar Milovanović, a tokom istrage masovne pucnjave saslušan je njegov otac M. M, koji je ispričao šta se dešavalo 4. maja. Kako je istakao, njegov sin je molio Blažića da ne puca, ali se monstrum na njegove reči nije osvrtao.

U junu 2023. godine, mesec dana nakon stravičnog masakra, otac jednog od ubijenih mladića iz Malog Orašja izjavio je da je 4. maja njegov sin sa svojim drugom kosio travu u njihovom dvorištu.

„U večernjim satima, ne znam tačno u koliko sati, možda je bilo oko 20.30 časova svojim automobilom moj sin je otišao u selo sa društvom. Nisam tačno znao gde će biti, ali sam mu poslao poruku da vodi računa, odnosno da doveze majku koja se uveče vraćala sa posla. Supruga mu je poslala poruku oko 22.31 časova: „Gde me čekaš“ i da joj je on odgovorio: „Kod Ravnog gaja“, naveo je otac ubijenog mladića.

Samo minut kasnije, u 22.32, čuli su se prvi rafali.

„Supruga me je u 22.50 časova pozvala sa autobuskog stajališta i rekla da odmah dođem kod spomenika „Palih boraca“, da je neko pucao na decu i da je naš sin pogođen. Svojim vozilom sam odmah krenuo, a povezao sam i komšije čiji je sin takođe kod spomenika. Pronašao sam sina koji se nalazio u ograđenom delu, noga mu je bila uz logorsku vatru koju su prethodno zapalili, nije bio u svesnom stanju. Uzeo sam ga i svojim vozilom zajedno sa suprugom odvezao u Urgentni centar u Smederevu, lekari su ga preuzeli i otišli sa njim kako bi mu ukazali lekarsku pomoć“, naveo je M. M.

1 / 10 Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/facebook

Kako je istakao, u Urgentnom centru bio je zajedno sa drugim roditeljima.

„U jednom trenutku pojavio se doktor koji nas je pozivao jednog po jednog u jednu prostoriju i obaveštavao o stanju naše dece. Mene je pozvao oko 4 časova i saopštio mi je da je moj sin preminuo. U kasnijem razgovoru sa ocem drugog deteta koje je preživelo ovaj masakr, saznao sam da nakon što je Uroš Blažić prvi put pucao po njima, moj sin mu se tada obratio rečima: „Nemoj da pucaš više, molim te“, međutim, on je po njima ispalio i drugi rafal“, zaključio je svoje svedočenje potreseni otac.

Podsetimo, tog 4. maja, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Nova / Aleksa Momčilović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.