"ZET JE DOBIO DOŽIVOTNU": Potresna ispovest oca doktorke Milene koju je muž ubio u porodičnoj kući
Milena M. i Vladimir M., Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK, KURIR

femicid u kragujevcu

"ZET JE DOBIO DOŽIVOTNU": Potresna ispovest oca doktorke Milene koju je muž ubio u porodičnoj kući

Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u naselju Pivara u Kragujevcu, dok su im deca spavala u drugoj sobi

Objavljeno:

Milena M. (35) doktorka iz Kragujevcu preminula je na današnji dan pre dve godine. Njoj je 16. maja u glavu pucao suprug Vladimir M. (42) dok je spavala, a bitku za život izgubila je 6 dana kasnije u UKC Kragujevac.

Vladimir M.je 13. decembra u Višem sudu osuđen na doživotan zatvor, a čeka se da presuda postane pravosnažna.

Tim povodom oglasio se Miroljub Milošević, otac ubijene doktorke koji je izjavio i da se deca nakon svega dodatno muče, jer ne žele da se viđaju sa Vladimirovim roditeljima, odnosno drugom babom i dedom, ali ni tetkama.

- Danas je 2 godine, a šta ću, ja iz ove kože ne mogu. Žao mi je što u decembru niko nije objavio informaciju da je u Višem sudu Vladimir osuđen na doživotni zatvor, čeka se da presuda postane pravosnažna. Moja supruga je inače staratelj deci, našim unucima i oni ne žele da se viđaju sa Vladimirovim roditeljima, ali ni sa tetkama. Sad su prvo baba i deda, pa onda i tetke tužili moju suprugu. Sa decom je pričano i iz Centra za socijalni rad, pričao je i školski pedagog, oni ne žele da se viđaju sa njegovom familijom. Recimo, baba i deda ih teraju da čitaju njegova pisma iz zatvora, a tetke da se igraju na krevetu na kojem im je majka ubijena - rekao je otac ubijene doktorke iz Kragujevca.

Bila je u dubokom snu kada joj je ispalio hitac u glavu

Podsetimo, zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u naselju Pivara u Kragujevcu, dok su im deca spavala u drugoj sobi.

On je, kako se navodi u optužnici, čekao da nesretna žena zaspi, a onda joj je dok je bila u dubokom snu, u 03.15 sati ujutru, ispalio jedan hitac u glavu iz revolvera kalibra Magnum 357. Metak ju je pogodio u “desnu zaglavičnu jamu”, odnosno ispod desnog uha, i naneo joj izuzetno teške povrede. I pored truda celog lekarskog tima i brojnih operacija, rane su bile takve da joj nije bilo spasa, pa je preminula nakon šest dana, 22. maja, tri dana nakon što joj je konstatovana moždana smrt i kada je isključena sa aparata za disanje.

Milena M.
Milena M.foto: Facebook

Njoj je tim hirurga u UKC Kragujevac istog dana kada je povređena uradio višečasovnu operaciju u nameri da joj se spasi život, ali je po svemu sudeći, vremenski period u kome je njen mozak bio bez kiseonika bio preveliki, pa je došlo do trajnog odumiranja moždanih ćelija.

Ubica je odmah nakon zločina seo u automobil i pobegao iz kuće, a nesretnu ženu su pronašli njegovi roditelji koji žive u drugoj kući u istom dvorištu, i koje je probudio pucanj. Odmah su pozvali hitnu pomoć, a za Vladimirom je policija raspisala potragu.

Istog dana oko 15 časova u blizini kuće u kojoj se dogodila tragedija primećen je automobil u kome je bio Vladimir M., u policija ga je opkolila. Tako je započela tročasovna pregovaračka drama u kojoj je ubica vidno rastrojen i naoružan vagao između samoubistva i predaje. Na kraju je nakon nagovora rođaka ipak odlučio da odloži oružje i da izađe iz vozila, nakon čega je odmah uhapšen.

Planirala da ode u Nemačku zajedno sa decom

U vozilu je nakon hapšenja pronađena njegova jakna, flaša energetskog pića i voda… Na retrovizoru okačene brojanice i krst.

Nesretna Milena je bila lekar, i radila je u Nemačkoj sve vreme pripremajući papire kako bi tamo otišli njen suprug Vladimir i deca. Ali, to je kako se sumnja u Tužilaštvu možda i bio motiv za zločin, jer je ona planirala da nakon kratkog majskog odmora u Kragujevcu u Nemačku povede i decu, dok je sa njenim suprugom očigledno bilo nekih problema.

Vladimir M. se terete i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Njemu je za krivična dela za koja je optužen zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora pa do doživotne zatvorske kazne.

Bonus video:

01:14

REPORTERKA KURIRA SA MESTA ZLOČINA: Drugi femicid za 10 dana, evo kako su BRAĆA NESREĆNE ŽENE zaustavile UBICU PRE HAPŠENJA

(Espreso/Telegraf/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.