POTRESNE REČI MAJKE ALEKSANDRA KOJI JE UBIJEN PRE ČETIRI GODINE: "Nisam ni mrtva ni živa od kad ga nema"
Aleksandar Halabrin i njegova majka, Foto: Facebook printscreen, Večernje Novosti, Ilustracija

strašno!

POTRESNE REČI MAJKE ALEKSANDRA KOJI JE UBIJEN PRE ČETIRI GODINE: "Nisam ni mrtva ni živa od kad ga nema"

Ona prati suđenje vračarskoj kriminalonoj grupi koja je optužena za ubistvo njenog sina

Objavljeno:

Telo Aleksandra Halabrina (26) koji je nestao 20. marta 2020. godine, pronađeno je pre tačno četiri godine, 16. maja. Za njegovo ubistvo sumnjiče se osmorica pripadnika grupe Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, među kojima je i sam vođa, ali i Halabrinov prijatelj, "radovac" Vladimir Kovačević. Halbrinova majka, Mara, kaže za Kurir da nije ni živa ni mrtva od kada joj nema sina.

- Teško je, čekamo tu neku pravdu, ako je ima. Nisam ni mrtva ni živa od kad ga nema, ja znam da meni mog Aleksandra niko ne može da vrati, ali da barem ljudi koji su mu to uradili više nikada ne ponove to. Ako je tačno ono za šta su optuženi, oni su ubijali i pre i posle mog Aleksandra, tome treba stati na put - rekla je Mara za Kurir.

Kako nam je ispričala, ona prati suđenje vračarskoj kriminalonoj grupi, koje je u toku pred Specijalnim sudom u Beogradu. Ona objašnjava da zbog obaveza nije mogla da prisustvuje u sudnici, ali je njena majka bila na ročištima.

- Moja majka je bila prisutna kad je jedan od osumnjičenih govorio o mom sinu, i izjavio da "mu je žao Aleksandove majke". Njima da je žao, oni to ne bi radili, ali ja znam da moj sin sa njima nije bio drug i oni su ga "prodali" - rekla nam je majka ubijenog i dodala:

- Ja se nadam da će pravda izaći na videlo iako mi za sada ne izgleda tako.

Na suđenju vračarskom klanu, koji se sumnjiči za njegovo ubistvo, da podsetimo, svedočio je Vladimir Kovačević koji se sumnjiči da je Halabrina namamio tako što je iskoristio njegovo poverenje i prijateljski odnos.

Alaksandar Halabrin
Alaksandar Halabrinfoto: Privatna arhiva

- Nisam kriv, nisam član kriminalne grupe, od svih ovih momaka koji sede ovde i onih koji su na optužnici poznajem samo Darka Maletića. Ja sam poznavao Aleksandra Halabrina, upoznali smo se se tokom 2019. tokom izlazaka, ostali smo u kontaktu. Toga dana, ako tužilac kaže da je bio 20. mart neka bude da je taj dan, Aleksandar Halabrin me je pozvao, vratio se s nekog puta, i predložio da se vidimo pre nego što se nađe s nekim drugarima. Našli smo se kod Tržnog centra Banjica, dovezao ga je drug Goša, malo smo prošetali, pričali neke neobavezne teme i mene je pozvao zet jer sam morao da mu pomognem oko renoviranja stana, pa sam otišao - rekao je optuženi Kovačević i dodao da mu najviše smeta to što ga tužilaštvo tereti da je "namestio druga".

Naveo je i da nije, kako se navodi u optužnici, odatle otišao sa Halabrinom u stan u kom je Halabrin potom ubijen.

- Moje ime je ukaljano, ispada da sam naveo nekoga da mi ubije druga. Žao mi je njegove majke, žao mi je zbog svega kroz šta prolazi, ali žao mi je i mene - rekao je Kovačević čiju je odbranu, iz publike, pratila i baka ubijenog Halabrina koja je obučena u crninu danas došal u sud.

Halabrin je likvidiran u iznajmljenom stanu u Beogradu, a njegovo telo potom je prebačeno u mesto Parcane kod Sopota i zakopano u plitak grob. Telo je dva meseca kasnije, 16. maja, pronašao jedan pastir koji je obavestio policiju.

Hteli da ga reznesu

Pripadnici vračarskog klana, navodno su došli do saznanja da je Aleksandar Halabrin isplanirao kako da ih likvidira. Njegovo ubistvo je, kako se sumnja, organizovano iz osvete.

- Osumnjičena grupa je imala nekoliko planova za ubistvo Halabrina. Jedan plan je bio da ga raznesu eksplozivom ispred ugostiteljskog objekta. Međutim, taj plan nije prošao kako su očekivali i onda su počeli da prave novi plan. U jednom trenutku došli su na ideju da iznajeme stan u koji se namamili žrtvu, a potom je ubili - navodi se.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.