MAJKA DEČAKA UBICE NEGIRALA KRIVICU: Na suđenju bila mučna atmosfera, roditelji žrtava čekaju odgovor (VIDEO)
Majka dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Suđenje roditeljima dečaka ubice

MAJKA DEČAKA UBICE NEGIRALA KRIVICU: Na suđenju bila mučna atmosfera, roditelji žrtava čekaju odgovor (VIDEO)

Okrivljena majka izašla je poslednja sa advokaticom i sa naočarima na očima samo užurbano otišla

Objavljeno:

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar za danas je završeno.

Majka dečaka ubice, kako je Kurir pisao, na početku iznošenja svoje odbrane negirala je krivicu. Njoj se inače optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stavlja na teret nedozvoljeno držanje oružja i municije, pošto je na jednoj čauri u učionici istorije u kojoj je njen sin ispalio najviše hitaca, pronađen njen DNK trag.

- Majka dečaka ubice danas je iznela svoju odbranu u kojoj je rekla da smatra da ona nije kriva. Odbila je da odgovara na pitanja tužilaca kao i advokata, odnosno zastupnika porodica žrtava, već je pristala da odgovori samo na ono što imaju da je pitaju njeni branioci i članovi porodica ubijenih i ranjenih - kaže izvor Kurira.

Nastavak suđenja, kada bi trebalo da se nastavi sa ispitivanjem majke, zakazan je za 21. maj.

Njenom današnjem izlaganju, u sudnici je prisustvovao i deo roditelja ubijene dece, dok je nekoliko njih sudnicu napustilo jer "nisu mogli da slušaju neiskrene izjave žaljenja".

Oni koji su imali snage da ostanu da prate, iz sudnice su izašli uzrujani. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupnik porodica, rekla je po završetku današnjeg suđenja da je atmosfera bila teška i užasna za sve oštećene.

01:38

Zora Dobričanin daje izjavu nakon suđenja

- Blago svima koji nisu u sudnici jer je atmosfera mučna i teška. U toku je iznošenje odbrane okrivljene, što će se nastaviti i na narednom ročištu. Teško kad sa jedne strane imate porodicu dečaka koji je odgovoran za ubistva, a sa druge roditelje ubijene, ranjene dece, sestru Dragana Vlahovića koji traže odgovore na pitanja, a ne dobijaju ih - rekla je advokatica nakon suđenja.

Okrivljena majka izašla je poslednja sa advokaticom i sa naočarima na očima samo užurbano otišla.

Kako je Kurir pisao, na prethodnim suđenjima i otac dečaka je negirao krivicu tvrdeći da smatra da "ne treba da robija za nešto što nije učinio".

- Osim teške atmosfere u sudnici, današnje suđenje obeležila je i dramatična i burna rasprava advokata koji brane roditelje dečaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu. Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio - objasnio je sagovornik Kurira.

Bonus video:

02:10

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

(Espreso/ Kurir, Jelena Spasić , Dijana Antonijević/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.