Desetoro Srba i Albanaca uhapšeni u Švajcarskoj: Pali tokom policijske racije u klubu
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?!

Desetoro Srba i Albanaca uhapšeni u Švajcarskoj: Pali tokom policijske racije u klubu

Uhapšeni su prijavljeni zbog kršenja zakona o strancima

Objavljeno:

Tokom racije na klub u Senvaldu, kantonalna policija St. Galen uhapsila je dvadeset ljudi, uključujući i generalnog direktora. Uhapšeni su prijavljeni zbog kršenja zakona o strancima i integraciji, prenosi švajcarski list na albanskom Le canton27.ch, pozivajući se na izvore iz kantonalne policije.

Albanski list Le Canton saznao je od kantonalne policije da su uhapšene žene od 25 do 53 godine sa državljanstvom Srbije i Albanije. Uhapšenim osobama će se baviti javno tužilaštvo u Kantonu St. Galen se pita zašto nadležna služba za migracije razmatra mere po zakonu o migracijama.

Među uhapšenima su i dva generalna direktora kluba. Srbin (49) i Crnogorac (48) imaju nelegalno zaposlene državljane trećih zemalja.

Policija je tokom pretresa u četvrtak uhapsila i sedam žena i jednog muškarca, za koje se sumnja da su ilegalno ušli u Švajcarsku i da rade bez važeće radne dozvole. Sada je potrebno dodatno razjasniti koje vrste usluga su pevači i igrači zatekli u klubu, rekao je portparol policije novinskoj agenciji Keistone-SDA, prenosi Le Canton27.ch.

Podsetimo, švajcarska policija je pre dve nedelje sprovela sličnu akciju u 13 barova i noćnih klubova u Cirihu, pri čemu su 47 ljudi, među kojima su bili i albanski pevači i drugi ljudi, zaplenili pištolje, municiju i bejzbol palicu, saopštio je Švajcarac Albanske novine Le Canton27.ch.

(Espreso/Telegraf.rs/J.V./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.