RETKO KO ZNA ZA DETALJE SA OVOG KNELETOVOG ROĐENDANA: Žestoki momak došao da ga PREBIJE, a na vratima kluba...
Knele, Foto: Kurir

LEGENDE DEVEDESETIH

RETKO KO ZNA ZA DETALJE SA OVOG KNELETOVOG ROĐENDANA: Žestoki momak došao da ga PREBIJE, a na vratima kluba...

Kako se navodi na popularnoj stranici "Legende devedesetih", njemu je na crtu smeo da izaći i crnogorski žestoki momak Joco Vujičić

Objavljeno:

Kontroverzni Aleksandar Knežević Knele ubijen je 28. septembra 1992. u sobi 331, a država nikad nije imenovala i kaznila ubicu. Knele je bio prvi sa podugačkog spiska za odstrel kriminalaca tih krvavih devedesetih.

Tvorac čuvene "dizel generacije" žestokih momaka, čiji je životni moto bio "Bolje da živim jedan dan kao lav nego ceo život kao miš", pronađen je mrtav u apartmanu broj 331. Kako je utvrđeno, dvojica napadača ispalila su Kneževiću u glavu tri hica u iz pištolja malog kalibra sa prigušivačem. I to je jedino izvesno.

Uprkos brojnim legendama o njemu, pojavljuju se i one priče koje i ne idu u prilog ovoj urbanoj legendi koja je obeležila jedno vreme.

Kako se navodi na popularnoj stranici "Legende devedesetih", njemu je na crtu smeo da izaći i crnogorski žestoki momak Joco Vujičić.

Priču o rođendanu prenosimo u celosti:

- Jedno veče, kada je Jocovom prijatelju bio rođendan, došli smo u Metro. Joco je za sve naručio nekoliko flaša viskija, a za sebe mleko, kao i uvek. Veselio se na svoj način, uz mleko, bacajući čaše.

Kada smo izašli iz Metroa, imali smo u planu da odemo na neko mesto koje duže radi. Uzeli smo 3 - 4 taxija, a Joco je rekao taksistima gde da idemo. Primetili smo da idemo prema Ricu. Joco je sedeo sa nama u taxiju. Nas nekoliko nije htelo da ide tamo, ali u međuvremenu smo stigli. On je prvi izašao sa prijateljem i videli smo da se nešto dešava.

Čuli smo da je privatna žurka. Joco je pitao momke na ulazu čija je žurka, a oni su mu odgovorili: "Kneletova!" Istog momenta Joca je udarila krv u glavu, hteo je da uđe po svaku cenu. Naravno, niko od obezbeđenja nije smeo da mu se suprotstavi, ali su njegovi prijatelji sprečili ulazak jer je bilo nekoliko devojaka prisutno i znali su da se to neće završiti dobro, pa smo svi otišli dalje.

Jocu je bilo veoma krivo, ali nije hteo da pravi probleme svom društvu, pogotovo jer je drug slavio rođendan, a i nije želeo da se devojkama eventualno nešto desi." - piše na stranici "Legende devedesetih".

Biografija

Aleksandar je rođen 27. aprila 1971. u naselju Braće Jerković, kao prvo dete Vladanke i Dušana Kneževića. Otac mu je bio pripadnik "stare garde" ljudi sa asfalta, koja je navodno sve rešavala na "fer način". Nadimak Buca Al Kapone dobio je jer je stalno išao u bioskop da gleda gangsterske filmove u kojima je Al Kapone bio glavni junak.

Osnovnu školu je završio kao odličan đak, a prijatelji su za njega tvrdili da je bio odan društvu, te da su mu ruke bile pune ožiljaka nastalih u krvavom bratimljenju. Odrastao je u doba fliperana, videoteka, automata sa elektronskim igrama, turbo i dizel muzike. Modni imperativ tog vremena je bio da se nose gornji delovi trenerke uvučeni u donji ili u farmerke, zlatni lanci oko vrata, patike "er maks"...

Bonus video:

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

(Espreso Vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.