NEMANJI MILIĆU JE POVEĆANA KAZNA ZA UBISTVO MAJKE: Evo koliko će još biti iza rešetaka
Foto: Marina Lopičić

NAJNOVIJA VEST!

NEMANJI MILIĆU JE POVEĆANA KAZNA ZA UBISTVO MAJKE: Evo koliko će još biti iza rešetaka

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu Nemanji Miliću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva majke Stanojke Milić.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preinačio prvostepenu presudu kojom je Milić bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina i pravosnažno ga osudio na 20 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, ali da je olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju.

Prvostepeni sud, po oceni Apelacionog suda, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i nije imao u vidu da je oštećena bila u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane, zbog čega mu je ovaj sud povećao kaznu.

Milić je oglašen krivim da je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, u stanu u Beogradu, lišio života svoju majku, Stanojku Milić, pri čemu su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno.

Sumnja se da je rukama i nogama majci zadao veći broj udaraca i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, zbog čega je ona zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine preminula.

Bonus video

01:00

Dve grupe inspektora u kući majke osumnjičenog za ubistvo Danke

(Espreso/Kurir/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.