URAĐENO 15 POLIGRAFSKIH TESTIRANJA, A OVA SU BILA KLJUČNA ZA ISTRAGU NESTANKA DANKE: Klupko počelo da se odmotava
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

UBISTVO DANKE ILIĆ

URAĐENO 15 POLIGRAFSKIH TESTIRANJA, A OVA SU BILA KLJUČNA ZA ISTRAGU NESTANKA DANKE: Klupko počelo da se odmotava

Potraga za devojčicom najveća je u Srbiji u proteklih nekoliko godina

Objavljeno:

Potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju u Boru i dalje traje, a osumnjičeni za ovaj zločin, radnici JKP "Vodovod", odbijaju da sarađuju sa istražnim organima i otkriju gde su sakrili telo. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za šta im preti doživotna robija, a klupko zamršenog slučaja krenulo je da se odmotava nakon poligrafskih testiranja koje je policija radila u danima nakon nestanka devojčice.

Policija je dosad pretražila gotovo svaki kutak Bora, Banjskoj polja, ali i sela u okolini u potrazi za nestalom Dankom Ilić. Zasad nijedan trag nije doveo do tela deteta, odnosno lokacije gde su ga sakrili osumnjičeni.

Pretpostavlja se da su oni telo, nakon što su devojčicu udarili kolima, odneli i sakrili na deponiji, a potom je jedan od osumnjičenih u narednim danima premestio telo. Potraga za devojčicom najveća je u Srbiji u proteklih nekoliko godina.

Više desetina, pa i stotina, policajaca danonoćno su bili na terenu, razgovorali sa meštanima, a sve u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi ukazao šta se devojčici dogodilo. Ipak, prelomni trenutak u istrazi bila su poligrafska testiranja.

„U potrazi su korišćena sva tehnička sredstva. Dronovi i helikopteri, psi tragači… Pregledano je više stotina vozila, kuća, u istom danu kada je nestala Danka Ilić uradili smo 15 poligrafskih testiranja“, rekao je ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za medije, na kojoj su saopšteni detalji ubistva deteta.

1 / 11 Foto: MUP

Upravo od ovih 15 poligrafskih testiranja, dva su bila ključna za smer istrage.

Reč je o ispitivanju D.D. i S.J.

Tako je Gašić rekao da su osumnjičeni već drugi dan dovedeni i poligrafski testirani.

„Vozač je imao zakasnelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle, njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu“, rekao je ministar policije.

Potraga krenula 26. marta

Podsetimo, devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta. Tog dana njena majka prijavila je policiji da joj je dete nestalo sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju.

Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.