GDE MOŽE BITI TELO MALE DANKE? Forenzičar otkrio jednu potresnu mogućnost
Časlav Ristić, Foto: Printscreen/Youtube/ Novo jutro

NESTANAK

GDE MOŽE BITI TELO MALE DANKE? Forenzičar otkrio jednu potresnu mogućnost

Na stotine pripadnika MUP-a od 26. marta češljaju svaki pedalj Banjskog Polja i sela u okolini Bora

Objavljeno:

Devojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su radnici JKP "Vodovod" iz Bora.

- Moje mišljenje je da su osumnjičeni nešto uradili sa telom devojčice. Da su jeodneli možda čak i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. On je mišljenja da policija nakon ovog vremena teško može naći telo ubijene Danke - kaže Časlav Ristić, forenzičar u penziji.

Prema njegovim rečima, jedina šansa da se nađe telo devojčice Danke Ilić jeste da osumnjičenima u zatvoru proradi savest.

- Iz mog dugogodišnjeg iskustva dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Nisu retke situacije da osumnjičenima proradi griža savest. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali o telu 40 godina i da su tajnu odneli u grob - objašnjava Ristić.

1 / 9 Foto: MUP

Za pomaganje prilikom uklanjanja tela osumnjičen je Radoslav, otac Dejana Dragijevića. On se u tužilaštvu branio ćutanjem. Policija je za pomaganje u zločinu uhapsila i Dejanovog brata koji je umro u pritvoru u Boru.

Na stotine pripadnika MUP-a od 26. marta češljaju svaki pedalj Banjskog Polja i sela u okolini Bora. Gotovo da nema mesta u Zlotu koje policija nije pretražila. Međutim, telo malene Danke Ilić nije nađeno.

Saslušanja

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su iskaze dali roditelji ubijene devojčice. U istoj prostoriji sa njima bili su i osumnjičeni.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Telegraf / Jelena Paunović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.