PONOVO SU NAM UBILI SINA! Predrag je stradao u lovu, okrivljeni nije ležao ni dan, a sad ga je Toma Nikolić POMILOVAO?!
Foto: Beta, Dragan Kadić

oj, pravdo u srbiji!

PONOVO SU NAM UBILI SINA! Predrag je stradao u lovu, okrivljeni nije ležao ni dan, a sad ga je Toma Nikolić POMILOVAO?!

Iako su akteri tokom istrage izjavljivali da se Trajković sam ubio, balističari su utvrdili da to nije bilo moguće, već da je smrt nastala povlačenjem obarača iz puške koja nije bila njegova
Objavljeno:

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o pomilovanju Svetislava Spasića, osuđenog u slučaju u kojem je smrtno stradao lovac Predrag Trajković „Garinča“ iz Vranja.

Ovu informaciju je OK Radiju potvrdila portparol Višeg suda u Vranju, sudija Miroslava Ristić, ne navodeći više detalja. Svetislav Spasić i Sreta Zlatković su osuđeni presudom Višeg suda u Vranju na po četiri godine za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Predrag Trajković „Garinča“ smrtno je stradao novembra 2013. godine na putu Vranje – Barelić, kod sela Gornje Puniševce, kada se grupa lovaca vraćala iz lova. Iako su akteri tokom istrage izjavljivali da se Trajković sam ubio, balističari su utvrdili da to nije bilo moguće, već da je smrt nastala povlačenjem obarača iz puške koja nije bila Trajkovićeva.

foto: Dragan Kadić, Ilustracija

Iako su dokazi upućivali na ubistvo, optužnica je podignuta za teško delo protiv opšte bezbednosti. Nakon što su Spasić i Zlatković osuđeni, na žalbu njihovih branilaca, Apelacioni sud je Zlatkoviću potvrdio četvorogodišnju kaznu, a Spasiću je smanjio na tri godine. Nakon najnovije vesti o pomilovanju Svetislava Spasića, porodica je u šoku. - Ova odluka predsednika Nikolića je skandalozna. Naš sin je ovom nepravdom ponovo ubijen. Sve je dokazano na sudu, naš sin je ubijen, ali ubice neće odgovarati za svoj zločin.

- Gde mi da idemo i od koga da tražimo pravdu – pita se vidno potrešeni Predragov otac Stojan Trajković. Majka Slavica dodaje da je odlukom predsednika Nikolića o pomilovanju, koju je nazvala sramnom, ukinuta ionako premala kazna koju ju odredio Apelacioni sud.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.