ZLOĆANI BI OVO URADILI OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO MALE DANKE: "Da ga puste, mi bismo..."
Policija, Foto: Nemanja Nikolić

tragedija

ZLOĆANI BI OVO URADILI OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO MALE DANKE: "Da ga puste, mi bismo..."

Meštani sela Zlot ogorčeni su na osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić

Objavljeno:

Meštani Zlota odakle je osumnjičeni D.D. (50) koji je, po sopstvenom priznanju, ubio devojčicu Danku Ilić (2) u Banjskom polju, nakon što je sa kolegom iz JKP "Vodovod" S. J. (50) prvobitno kolima udario dete, kažu "da su ogorčeni na komšiju koji je počinio tako monstruozno delo."

Kako kažu, D. D. su nakon 26. marta viđali ispred lokalne prodavnice kako pije pivo. Nijednog trenutka po njemu nisu mogli da primete da je on nešto skrivio, ili da je uradio nešto ovako loše, neoprostivo. "Zloćani su ogorčeni, verujte, da ga puste na slobodu sad, mi meštani bi mu presudili! Evo, ja sam stariji čovek, a kad pomislim da je neko spreman da uzme to malo pile i ubije ga, pa ja bi mu presudio. Pomno pratim vesti i na svaku novu informaciju ja se naježim", kažu komšije osumnjičenog D.D. i dodaju:

"D.D. je znao sa meštanima svakodnevno da pije ispred prodavnice, to je radio i njegov brat. Nije se ponašao drugačije ni od 26. marta kada je ubio to dete, nego isto kao i do sada. Ma nije se moglo ni naslutiti da je takav monstrum."

Meštani su potom rekli da selo Zlot, ima toliko nepristupačnog terena da je pitanje gde su mogli da ostave ili bace nevino dete. "Naše selo Zlot je veoma nepristupačno, bukvalno na nekim mestima pitanje da li je kročila i ljudska noga. Imamo mnogo skrivenih mesta do kojih niko od nas ne ide, nekako nemamo šta da tražimo tamo. Evo ja imam neku zemlju koju sam nasledio od dede, verujte nisam bio nijednom, sve razmišljam ko zna šta će da mi iskoči kad kročim tamo", kaže meštanin i dodaje: "Vreme prolazi, a to je sigurno još gore za telo tog deteta. Ko zna ako su je zakopali negde, ili je ostavili na nekoj ledini, a u okolini ima jako puno divljih životinja. Ne smem ni da pomislim na tako nešto loše, samo su reći prokleti da su."

1 / 4 Foto: nemanja Nikolić

Inače, za krivično delo teško ubistvo pored D. D. i S. J., osumnjičeni su i Dejanov otac Radoslav (73) kome je određeno pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sinu pomogao da premesti telo sa obližnje deponije na Banjskom putu na za sada nepoznatu lokaciju. Takođe, sa Radoslavom 6. aprila, zbog sumnje da je pomogao Dejanu bio je uhapšen i njegov mlađi brat Dalibor (40), ali je on samo dan kasnije preminuo u prostorijama policijske stanice Bor.

Dalibor Dragijević inspektorima je priznao da je pomogao bratu da premesti telo i dao 20 lokacija, za koje je kasnije detaljnom pretragom ustanovljeno da nema tragova Danke Ilić. Dalibor je sahranjen u seoskom Novom groblju u Zlotu u četvrtak.

Bonus video:

00:34

Policija pretražuje šumu nedaleko od dvorišta osumnjičenog 2

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.