LJUBODRAG UBIO SUPRUGU NA PROSLAVI GODIŠNJICE BRAKA: 40 godina živeo sa njom, zakazano i suđenje
Ubica Ljubodrag N. i njegova supruga Milanka, Foto: PRIVATNA ARHIVA/KURIR/PRINTCSREEN

STRAVIČNO

LJUBODRAG UBIO SUPRUGU NA PROSLAVI GODIŠNJICE BRAKA: 40 godina živeo sa njom, zakazano i suđenje

Viši sud u Smederevu zakazao je za 21. maj suđenje

Objavljeno:

Viši sud u Smederevu zakazao je za 21. maj suđenje okrivljenom Ljubodragu N. (69) iz okoline Velike Plane koji je u decembru 2022. ubio suprugu Milanku (65) i to na proslavi 40 godina braka, saznaje Kurir.

Podsetimo, zločin se dogodio 17. decembra 2022. godine u porodičnom domu supružnika koji su tog dana proslavljali četri decenije braka. Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu 12. jula prošle godine protiv osumnjičenog kome za krivično delo ubistvo preti do 15 godina zatvora. Takođe, okrivljenom se pored krivičnog dela ubistvo na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer mu je prilikom pretresa kuće nađena nelegalna puška kojom je izvršio zločin, pištolj i 19 metaka više kalibara.

"Pripremno ročište koje je zatvoreno za javnost zakazano je za 21. maj kada bi trebalo da se okrivljeni Ljubodrag Nikolić, koji se do sada branio ćutanjem, izjasni za govornicom", navodi Kurirov izvor i dodaje da će tužilac pročitati optužnicu. Podsetimo, osumnjičeni je pre proslave sa prijateljima, ubio svoju suprugu nakon što je došao iz kafane kući.

"Ljubodrag je vidno pijan ušao u kuću, teturao se i jedva je stajao na nogama. Supružnici su počeli žustro da se svađaju jer je Ljubodrag opet pijan, i međusobno su se optuživali, a nisu se suzdržavali iako je komšinica tu pored njih i sve to sluša", podseća izvor i dodaje da je Ljubodrag u svađi naleteo na Milanku i odgurno je na trosed.

Ubijena Milanka Nikolić
Ubijena Milanka Nikolićfoto: Printscreen/Facebook/Milanka Nikolic

"U jednom trenutku Milanka je izgovorila: "Ako budeš nastavio da piješ i nasrćeš na mene, vratiću se u Francusku!", nakon njenih reči on je pomahnitao. Otišao je iz dnevne u spavaću sobu i vratio se s puškom u rukama i rekao joj: "Sad ćeš ti da vidiš!", a potom je zapucao.

Ljubodrag Nikolić je ubio Milanku koja se srušila nasred dnevnog boravka i komšinica koja je jedini svedok zločina zanemela je od šoka. Njena deca su čuli pucnje i odmah su došli do kuće kako bi spasili majku. Pozvali su policiju koja je ubrzo došla. Bračni par decenijama je živeo u Francuskoj, a tri meseca pre zločina Ljubodrag se vratio u selo kod Velike Plane, dok je nesrećna žena došla u Srbiju samo devet dana pre ubistva. "Jadna žena nije dočekala ni da primi prvu francusku penziju", navodi izvor i dodaje da su supružnici uvek delovali kao skladan par bez problema.

Bonus video:

00:25

Dovedeni osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.