"MORALI BI DA ZNAJU GDE JE TELO, OSIM AKO...": Zdravković za Espreso o osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić
Braca Zdravković, Foto: Privatna arhiva

da li se vode onom "nema tela-nema dela"?

"MORALI BI DA ZNAJU GDE JE TELO, OSIM AKO...": Zdravković za Espreso o osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić je odredio pritvor u trajanju do 30 dana

Objavljeno:

U Banjskom polju i danas je nastavljena potraga na više lokacija za telom dvogodišnje Danke Ilić koja je brutalno ubijena.

Kako je saopšteno iz policije, dvojica osumnjičenih su je pregazili kolima, potom zadavili, ubacili u gepek i prevezli na deponiju.

Pretpostavlja se da se jedan od osumnjičenih vratio na deponiju dva dana kasnije i premestio telo na za sada nepoznatu lokaciju.

Pripadnici vatrogasne službe i policije tokom prethodnih dana detaljno su pretraživali deponiju, međutim na njoj nije ništa pronađeno.

Pretraga terena
Pretraga terenafoto: Nemanja Nikolić

Privatnog detektiva Bracu Zdravkovića pitali smo zašto osumnjičeni ne otkrivaju gde je telo ubijene devojčice iz Bora.

- Ovaj slučaj je ogolio jednu veoma poražavajuću istinu o našem društvu, a ona glasi da više nikome ne možemo da verujemo. Osumnjičeni bi morali da znaju gde je telo male Danke, osim ako ga nisu predali trećem licu koje je uklonilo telo negde gde oni ne znaju, naveo je detektiv Zdravković za Espreso.

Braca Zdravkovič
Braca Zdravkovičfoto: Privatna arhiva

Da li se osumnjičeni vode onim "nema tela -nema dela" i da li se nadaju da će zbog toga izbeći kaznu?

- Ukoliko su zaista ova dvojica ljudi to izvršili, a moguće je da jesu, oni se od početka ponašaju u stilu "nema tela-nema dela". To ukazuje da imaju kriminalni um, veliki strah od kazne i još veći strah od onoga "šta će reći selo". Ovo poslednje je u našoj državi u mnogim slučajevima motiv za izvršenje najsvirepijih ubistava. Svaki osumnjičeni se nada da će volšebno izbeći kaznu, napominje Zdravković.

Sagovornika smo pitali da li je moguće da osumnjičeni taktički daju različite informacije policiji o tome gde su ostavili telo.

- Sve je moguće. Ovde se verovatno radi o ljudima koji imaju patološku mržnju prema policiji i donekle uživaju u tome da pred istom lažu i prave još veću konfuziju. Ako ne znaju gde je telo ispada da to nisu oni učinili, ali može značiti i da je treće lice sa telom učinilo nešto toliko nehumano da će nam biti teško da prihvatimo da to može da smisli ljudski um, kaže Braca i odgovara na pitanje da li osumnjičeni koji je priznao ubistvo može biti osuđen i ako se telo devojčice ne pronađe:

- Naravno da može. I Brajan Volš će biti osuđen iako telo njegove supruge Ane nije pronađeno. Postoje neposredni i posredni dokazi, kao i presuda na osnovu sudskog ubeđenja.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem, saznaje Telegraf.rs

"Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem", navodi se iz Tužilaštva.

Privođenje osumnjičenih
Privođenje osumnjičenihfoto: Nemanja Nikolić

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Bonus video:

03:44

Izjava Komšinice

(Espreso/ Pripremila M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.