EVO ŠTA JE POLICIJA ZATEKLA NA MESTU GDE SU DANKU ILIĆ UDARILI KOLIMA: Oglasila se majorka Bojana Otović Pjanović
Bojana Otović Pjanović, Foto: Zorana Jevtić

potraga za telom

EVO ŠTA JE POLICIJA ZATEKLA NA MESTU GDE SU DANKU ILIĆ UDARILI KOLIMA: Oglasila se majorka Bojana Otović Pjanović

Nije bilo tragova kočenja

Objavljeno:

Majorka policije Bojana Otović Pjanović govorila je za "Blic TV" o detaljima iz istrage ubistva Danke Ilić otkrivši šta su pripadnici MUP-a zatekli na mestu na kom su osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili kolima devojčicu Danku Ilić. Ona je otkrila i da su postojali jaki razlozi zbog kojih su roditelji Danke Ilić bili danima ispitivani.

Mi smo i oca i majku, najbliže prijatelje i rodbinu svakodnevno dovodili da bismo obavljali razgovore sa njima. Nama je prosto bilo nekako nelogično da je za taj vremenski period dete moglo da nestane. To je jako nepristupačan teren. Delovalo je da je nemoguće da dete sve to može samo da prevaziđe, da sve te prepreke preskoči, da prođe i da dospe na ulicu. Nažalost, desilo se, rekla je za "Blic TV" majorka policije Bojana Otović Pjanović o istrazi koja je usledila kad je prijavljeno da je nestala Danka Ilić.

Nije nam delovalo da je u tako kratkom vremenskom periodu moglo da se desi nešto tragično. A kao što smo rekli, i kao što je ministar Gašić izneo, ogroman broj raspoloživih tehničkih sredstava bilo je uključeno u pretrazi terena kako bi se isključila svaka mogućnost da se desio nesrećan slučaj u smislu da je devojčica upala u taj teren. Prosto nam je bilo nemoguće i naravno da je bilo sumnje. Zaista se i izvinjavam i hvala na razumevanju i roditeljima i porodici devojčice Danke Ilić što su imali razumevanja i strpljenja i sigurna sam da shvataju zbog čega je to tako bilo.

"Delo okvalifikovano kao teško ubistvo"

Na pitanje novinarke "Blic TV" šta su osumnjičeni govorili na saslušanju i zbog čega nisu ukazali devojčici pomoć kada su je udarili kolima, majorka Bojana Otović Pjanović kaže da su u pitanju osobe od kojih se tako nešto očigledno ne može očekivati.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilićfoto: Nemanja Nikolić

- Ne bih iznosila detalje njihovih izjava, samo ću reći da su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela, da su opisali način kako su izvršili to krivično delo i da je na osnovu svega toga i na osnovu svih prikupljenih dokaza tužilac nedvosmisleno okvalifikovao krivično delo kao teško ubistvo u saizvršilaštvu.

"Nije bilo tragova kočenja"

Nakon što je prijavljeno da je nestala Danka Ilić, policija se uputila u Banjsko polje i na ulici nije pronašla tragova kočenja niti bilo kakve naznake da je došlo do saobraćajne nesreće.

- Tragova kočenja nema. Kao što sam objasnila, oni su stajali dva i po minuta pre ulaska na tu parcelu. Nakon toga su se okrenuli. Krenuli su niz ulicu koja ima blagi pad. Kretali su se jako malom brzinom kad su udarili devojčicu, tako da nije bilo ni tragova kočenja. Šta se dalje dešavalo, videćemo kada pronađemo Danku.

"Danka da bude simbol"

Želim samo da naučimo nešto kroz ovaj primer sa, nažalost, tragičnim ishodom. Danka treba da bude simbol svim građanima da imaju odgovornost da priđu kada sretnu dete na ulici i kada zapaze dete bez nadzora. Da svi imamo ličnu odgovornost da se prema takvim stvarima ozbiljno odnosimo i da ne pravimo više ovakve propuste. Sve što se desilo, desilo se u jako kratkom vremenskom periodu, a mogli smo da sprečimo.

Potraga za telom
Potraga za telomfoto: Nemanja Nikolić

"Monstruozan čin"

Sagovornica "Blic TV" opisuje događaj kada je otac ubijene Danke Ilić zaustavio automobil u kom je bila njegova ćerka i pitao Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića da li su je videli, a oni mu rekli da nisu kao monstruozan čin.

- Zamislite kada otac u 13.57 sretne te ljude, ako mogu uopšte da ih tako nazovem, i oni negiraju da je dete tu... Zamislite ljude koji posle toga mogu mirno da spavaju i da tog istog dana po nalogu svog rukovodioca učestvuju u pretrazi terena... Ne znam kakav sklop ličnosti to treba da bude. Da neko može takve stvari da učini, ne znam da li uopšte može da se nazove da je to ljudsko ponašanje, osim da je zaista u pitanju i te kako ozbiljan, monstruozan čin. I za tako nešto ne postoji kazna.

Bonus video:

01:31

Policija sa psima tragačima izašla na teren

(Espreso/Blic/Marija Bošković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.