Ne nasedajte: Nikako ne otvarajte ovaj mejl, možete ostati bez para! (FOTO)

nova prevarantska ponuda

Ne nasedajte: Nikako ne otvarajte ovaj mejl, možete ostati bez para! (FOTO)

Internet prevaranti na svakakav način pokušavaju da se dokopaju novca s tuđih računa. Ovo je najnoviji primer kako to rade
Objavljeno: 11:40h

Poslednjih nekoliko dana Gmail - om kruži prevarantski mejl u kome vam traže novac! Ne nasedajte i nemojte nikako da šaljete vaše lične podatke, jer možete veoma lako ostati bez novca na računu! "Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovao sam u Turska, i moja torba, u kojoj je bila putovnica i kreditne kartice su mi ukrali. Veleposlanstvo će mi pomoći i dozvoliti mi da letim bez putovnice, samo moram platiti kartu i podmiriti račune u hotelu. Nažalost, do novca ne mogu doći bez kartice. Kontaktirao sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislio sam te zamoliti da mi posudiš nešto novaca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi 1.250 eura da pokrijem troškove. Moram biti na prvom sljedećem let. Mogu ti proslijediti detalje o tome kako vi možeš slati novac. Molim te javi mi je li to moguće. Željno iščekujem tvoj odgovor!"

U ptanju je zapravo još jedan oblik "Nigerijske prevare", u kojima vam pošiljalac na perfidan način traži lične podatke, adresu, broj kreditne kartice i ostale lične podatke. Ukoliko žrtva pristane na ove uslove, ubrzo će ostati bez para na računu, jer će je prevaranti iskoristiti veoma brzo, a veoma teško im se ulazi u trag. Na osnovu traljavog (hrvatskog) prevoda jasno vam je da je u pitanju prevara. To postaje još očiglednije kad vam se u potpisu obraća prijateljica, a mejl sve vreme piše muškarac. Zato, pamet u glavu i odmah nakon što primite ovakvu vrstu mejlova, izbrišite ih iz vašeg "inboksa". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.