OVO SU SVE IZJAVE KOMŠIJA O NESTALOJ DANKI: Da li se nešto ne poklapa?
Foto: Nenad Kostić, Facebook

nestanak danke ilić

OVO SU SVE IZJAVE KOMŠIJA O NESTALOJ DANKI: Da li se nešto ne poklapa?

Komšije su ovako pričale o porodici

Objavljeno: 17:31h

Od trenutka kada je nestala devojčica (2) u Banjskom Polju kod Bora, a to se desilo pre 5 dana, komšije su u šoku. Vidno potreseni, ljudi koji ne znaju šta je moglo da se desi i koji samo žele da se dete pronađe živo i zdravo, pričali su o svom utisku o porodici Ilić, o majci, ocu devojčice...

Za Telegraf.rs izjavu je dao komšija koji je išao u potragu za devojčicom.

Tada je bila mrkla noć.

Sutradan, a i danima koji su usledili, komšije su se pitale - šta se desilo.

"Cele noći nismo spavali, toliko smo se potresli". Ovim rečima prva komšinica porodice Ilić, Dobrosavka Petrović, opisuje za Telegraf.rs kako je protekla prva noć potrage za devojčicom u Banjskom polju kod Bora.

Ona je imala samo reči hvale o roditeljima i baki i deki nestale devojčice.

- Mi smo se družili sa njima. Oni su super ljudi. Decu i ne poznajem tako dobro, ali roditelje znam. Ne roditelje deteta, već njihove roditelje - kaže komšinica. Ženu ne poznajem. Viđamo se tu, decu viđam, ona radi. Mogu samo da vam kažem najbolje o njima - priča ona.

Osim nje, jedan komšija je pričao o tome kako postoje neke nelogičnosti:

"Skoro dve godine smo ovde, jedna dlaka nije falila nikome, a kamoli dete. To je stvarno strašno, ali nadamo se da će biti najbolji ishod, da će dete biti nađeno", rekao je Trajković.

Dodao je da Dankinog oca zna odmalena. "Njenog oca znam od malena, porastao je sa nama", dodao je on.

Njegova supruga ispričala je kako je oko 14 sati došla patrola i pitala ih da li su videli neku devojčicu.

"Rekli smo da nismo videli nijednu devojčicu. Jedan komšija je rekao da je video devojčicu da je stala ispred naših vrata. Ja sam odmah krenula ali je nisam videla. Onda smo krenuli u potragu", rekla je ona.

Dodala je da jesu komšije, ali da ona tu porodicu ne poznaje.

"Oni tu ne žive, dolaze povremeno, lično ne poznajem ni majku ni decu", dodala je.

I ona je istakla da je ovo mirno naselje, ali da posle ovoga ne zna šta da kaže.

"Do sada ovako nešto nije bilo. Ovo je mnogo žalosno, ne daj Bože nikom da se desi, dođe mi da umrem iako ne znam ni dete ni roditelje, duša me boli. Nadam se da će da bude dobar ishod", rekla je ona.

Dragan Dojčinović, okvirno u vreme nestanka devojčice primetio je nepoznato dete na ulici. Kako je pojasnio, išao je ulicom u selu kada je primetio dete, pretpostavlja devojčicu, ali ne može da tvrdi da je u pitanju bila Danka.

"U nekom momentu kad sam se kretao ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuio i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 15 do 2. Kad sam se vratio bilo je prazno", naveo je komšija Dragan Dojčinović.

Kako navode komšija Milan Atanasković za naš portal, porodica Dankina su dobri, mirni i fini ljudi, sa kojima niko nije nikada imao problem. Ipak, svi su u šoku jer je nestalo tako malo dete. On je komšija Dankine bake i deke.

On dodaje da je njenog sin vatrogasac, da je učestvovao u potrazi za devojčicom i da su pretraživali metar po metar.

"Moj sin je vatrogasac, pozvali su ga, bio je tamo cele prve noći. Pretraživali su metar po metar. Ja sam mislio da će biti uspešno, za sada nema ništa. Nadamo se da će se pojaviti živa i zdrava", rekao nam je dan nakon nestanka devojčice.

(Espreso/Telegraf/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.