LAV I MARTINA NA INTERNETU PRETRAŽIVALI KAKO DA OTRUJU DECU: Do detalja isplanirali svoju i smrt sinova
Kuća u Novom Sadu, Foto: Zorana Jevtić

JEZIVO

LAV I MARTINA NA INTERNETU PRETRAŽIVALI KAKO DA OTRUJU DECU: Do detalja isplanirali svoju i smrt sinova

Istragom je pored obdukcionih nalaza obuhvaćeno i veštačenje kompjutera

Objavljeno: 14:58h

Klupko jezivog zločina u Novom Sadu gde su Lav i Martina P.S. ubili svoja dva sina stara jednu i tri godine a zatim izvršili samoubistvo skokom sa solitera polako se odmotava a kako se saznaje, sve su detaljno isplanirali tako da sve liči na scenario za neki horor film i dokazi se kriju u kompjuteru i telefonima osumnjičenih.

Istragom je pored obdukcionih nalaza obuhvaćeno i veštačenje kompjutera i telefona pokojnih Lava i Martine u kojima postoje dokazi da je sve unapred bilo planirano.

- Proverom kompjutera i telefona Lava i Martine došli smo do uznemirujućih rezultata. Istorija pretrage po internetu pokazala je da su danima pre tragedije pretraživali kojim supstancama se može neko otrovati i kako se to može uraditi, a "guglali" su i "visoke zgrade u Novom Sadu" verovatno planirajući sa koje će skočiti. Ti podaci nagone na zaključak da je sve unapred planirano ali i tu moramo imati zadršku, jer ne možemo dokazati da li je samo jedno krivo za tragediju ili su počinioci oba roditelja - ističe sagovornik.

1 / 11 Foto: ZORANA JEVTIĆ

Istraga se nastavlja - nadležni "kopaju" po sektama

Prema njegovim rečima, veštačenje kompjutera i telefona se nastavlja kako bi se utvrdilo da li je za ovaj zločin odgovorna ideologija neke sekte.

- Utvrđuje se da li je neki koncept sekte uticao na ovako strašan zločin i tragediju i da li ima, u žargonu, "sektaških elemenata" zločina. Tome se pristupa veoma ozbiljno i u saradnji sa konsultantima i ekspertima na tu temu tako da ne bi dolazilo do uznemirenja javnosti do kraja istrage neće se precizno znati da li postoji i takvo nešto - objašnjava sagovornik.

Deca otrovana etanolom

Podsetimo, prema saznanjima, toksikološki nalazi obdukcije dece pokazali su da je u telima mališana pored još nekih supstanci bilo i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece, a ne neki pesticidi kao što se na početku sumnjalo, a kojih nema ni u tragovima u rezultatima obdukcije. Ipak, i te druge supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - ispričao je izvor upoznat sa tokom istrage koja je još u toku.

Dodaje da je istragom utvrđeno i da u ovom zločinu nije učestvovalo "treće lice" ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio Lav ili Martina.

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

(Espreso / Blic / Zlatko Čonkaš / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.