29 PUTA OSUĐIVAN, PONOVO IZVRŠIO KRIVIČNO DELO: Pokušao da izbegne plaćanje poreza, tužilac traži 55 meseci zatvora
Policija / Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Hronika

29 PUTA OSUĐIVAN, PONOVO IZVRŠIO KRIVIČNO DELO: Pokušao da izbegne plaćanje poreza, tužilac traži 55 meseci zatvora

Okrivljeni je u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza

Objavljeno:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv okrivljenog Z.M. (59) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo "poreska utaja", koje je izvršio u svojstvu direktora privrednog društva sa sedištem na Novom Beogradu.

Okrivljeni je u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, dao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza, nije podnosio PDV prijave i poresku obavezu za porez na dodatu vrednost nije iskazao u poslovnim knjigama privrednog društva i nije platio porez na dodatu vrednost u ukupnom iznosu od 2.430.900,67 dinara.

Imajući u vidu da je okrivljeni 29 puta pravnosnažno osuđivan, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 7 meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

Bonus video:

02:20

AUTO PLANUO NA ZVEZDARI, VATRA ZAHVATILA I KUĆU! Kurir sa lica mesta: Moguće je da je požar podmetnut i to IZ OVOG RAZLOGA

(Espreso/Kurir/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.