OSULI PALJBU NA NJEGA IZ "KALAŠNJIKOVA", RANJEN POKUŠAVAO DA SE SPASE: Kako je umro čuveni vođa bežanijskog klana?
Bata Trlaja, Foto: KURIR/PRINTSCEEN

likvidacija

OSULI PALJBU NA NJEGA IZ "KALAŠNJIKOVA", RANJEN POKUŠAVAO DA SE SPASE: Kako je umro čuveni vođa bežanijskog klana?

Detalji ubistva Bate Trlaje, novobeogradskog klana i vlasnik Fudbalskog kluba Bežanij

Objavljeno:

Radoslav Trlajić, poznatiji kao Bata Trlaja, vođa takozvanog bežanijskog klana koji je upravljao Novim Beogradom, likvidiran je u "sačekuši" pre malo više od 24 godine i to nedaleko od zgrade u kojoj je stanovao u novobeogradskoj ulici Dr Ivana Ribara. Osim što je ostao upamćen po "Mala bara, puno krokodila", čuvenoj rečenici iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji", Trlajić je po mnogo čemu bio specifičan.

Trlajića su tog 25. februara 2000. godine, oko 22.30 sati, čak trojica napadača čekala u automobilu na neosvetljenom parkingu.

Vođa novobeogradskog klana i vlasnik Fudbalskog kluba Bežanija neposredno pred pucnjavu bio je u svom BMW i vozio se ka broju 118 u dr Ivana Ribara, ka stanu gde živi. Dok je prilazio zgradi, verovatno je primetio napadače, koji su ga čekali.

Radoslav Trlajić
Radoslav Trlajićfoto: Printscreen/Youtube

Dao je gas i automobilom pokušao da umakne smrti bežeći ka drugom kraju naselja. Ubice su, međutim, baš u tom momentu zapucale. Hici iz "kalašnjikova" praštali su na sve strane.

Uspeli su da ga rane i on je u sledećem trenutku, 200 metara dalje, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo sa puta, sleteo u jarak i prevrnuo se. Teško ranjen Trlajić je, ipak, uspeo da se izvuče iz automobila i trčeći krene ka obližnjim zgradama da nađe spas.

Ranjen bežao pod rafalima

Pod pravom kišom metaka koja je odzvanjala novobeogradskim Blokom 72 uspeo je da pretrči još stotinak metara, preko livade, ali su ubice bile brže. Stigle su ga i izrešetale. Trlajić je sav u krvi ostao da leži na pločniku, ispred broja 142. Napadači su pobegli automobilom, a usput su se oslobodili i oružja. U širem krugu mesta zločina, tokom uviđaja, policija je pronašla dva "kalašnjikova", jedan pištolj, okvir za automat i mnogo čaura različitog kalibra.

Nosio Kristijana Golubovića na leđima

Trlajić će ostati upamćen i kao čovek koji je na leđima nosio Kristijana Golubovića. Kristijan je, prilikom spektakularnog bekstva o kome se i danas govori, povredio nogu skočivši sa trećeg sprata Petog opštinskog suda u Beogradu.

U prvom momentu se pretpostavljalo da je pištolj ispao Trlajiću, koji je po svemu sudeći, pokušao da uzvrati napad. To se kasnije pokazalo tačnim. Još iste noći policija je pronašla i "audi" kojim su ubice pobegle sa mesta zločina. U njemu je bio ostavljen i treći "kalašnjikov", korišćen za likvidaciju Bate Trlaje.

Ubice su se, međutim, potrudile da uklone sve druge tragove i otiske, koji bi mogli da pomognu policiji prilikom istrage. U "audiju" je pronađena i stara policijska odeća.

Bata Trlaja
Bata Trlajafoto: Print Screen Youtube

Bata Trlaja bio je vođa "bežanijskog klana" i verovalo se da je nasledio Mihajla Divca kad je ubijen i preuzeo čitav Novi Beograd. Njegovo ime povezivano je sa poslovima vezanim za prostituciju, pogotovo kada su u pitanju bile ruske, rumunske i ukrajinske "kraljice noći", ali se verovalo da ima veze i u poslu sa trgovinom narkotika. Trlajić je, kada je reč o legalnim poslovima, bio vlasnik FK Bežanija, kao i restorana koji se nalazio u okviru stadiona.

Za Trlajića se u beogradskom podzemlju odavno govorilo da je na "crnoj listi". O poslovima vođe novobeogradskog klana uglavnom se sve znalo. Beogradska policija uhapsila ga je u martu 1998. godine, sumnjičeći ga da je organizovao transport gotovo četiri kilograma kokaina. Uhapšen je u pošti na Bežanijskoj kosi kad je sa još četvoricom prijatelja došao po paket sa drogom.

Bonus video:

05:12

OVAJ KLAN PREUZIMA PRIMAT OD ŠKALJARACA I KAVČANA! Nedeljković: Sarađuju sa Koza nostrom i ozloglašenim američkim ANĐELIMA PAKLA

(Espreso / 24sedam / Mirjana Stojadinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.