ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO NAKON TRAGEDIJE U NIŠKOM PORODILIŠTU: Tražio da su me dostave sve INFORMACIJE O SMRTI
Zoran Pašalić, Foto: Beta/Milan Obradović

reakcija

ZAŠTITNIK GRAĐANA REAGOVAO NAKON TRAGEDIJE U NIŠKOM PORODILIŠTU: Tražio da su me dostave sve INFORMACIJE O SMRTI

Zaštitnik građana traži da mu se dostave sve informacije o smrti porodilje iz Vlasotinca

Objavljeno:

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Porodilište
Porodilištefoto: RINA

Od leskovačke Opšte bolnice Zoran Pašalić traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

Bonus video:

02:41

KONAČNO IZJEDNAČEN POLOŽAJ PORODILJA: Izmena Zakona se najviše odnosi na žene koje su imale problem da napune 18 meseci staža

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.