OŠTETIO SRBIJU ZA VIŠE OD 30 MILIONA DINARA, A SADA JE DOLIJAO: Pogledajte samo šta je URADIO ČOVEK!
Policija, Foto: RINA

KRIVIČNO DELO

OŠTETIO SRBIJU ZA VIŠE OD 30 MILIONA DINARA, A SADA JE DOLIJAO: Pogledajte samo šta je URADIO ČOVEK!

Hapšenje u Loznici zbog utaje poreza

Objavljeno:

Tridesetrogodišnjeg O.S. iz Loznice uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije - Službom za suzbijanje kriminala i u saradnji sa Sektorom poreske policije i Osnovnim javnim tužilaštvom u Loznici.

Lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja iz Krivičnog zakonika i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

On se sumnjiči da je kao odgovorno lice jednog preduzeća, od 2019. do 2022. godine, preko interneta oglašavao i prodavao razne suplemente, koje je putem kurirskih službi slao kupcima na teritoriji Srbije, a da novac nije evidentirao u poslovnim knjigama, već ga je zadržao za sebe.

Na ovaj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Srbije za više od 31.000.000 dinara, navodi se u današnjem saopštenju Policijske uprave u Šapcu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Bonus video:

00:24

Hapšenje na Novom Beogradu

(Espreso / Kurir / T.I / Prenela. J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.