DEČAKA (14) KOJI JE UBIO MLAĐEG BRATA KOD MLADENOVCA NEĆE SASLUŠAVATI: Evo šta se dešava sa bakom kojoj se sudi
Foto: Nenad kostić

saopšteno je

DEČAKA (14) KOJI JE UBIO MLAĐEG BRATA KOD MLADENOVCA NEĆE SASLUŠAVATI: Evo šta se dešava sa bakom kojoj se sudi

Ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti

Objavljeno:

Suđenje V.L, baki dečaka (14), koji je letos u selu Međulužje kod Mladenovca ubio mlađeg brata (12) iz lovačke puške, privedeno je kraju u Višem sudu u Beogradu i za naredno ročište krajem marta zakazane su završne reči.

Ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti, jer je tu pušku koja je ostala od njenog pokojnog svekra i supruga, neovlašćeno držala u ormaru u svojoj sobi u kući i nije je obezbedila prema propisima, da je niko drugi ne može uzeti.

Mladenovac
foto: Nenad kostić

Na današnjem ročištu njen branilac Rade Manović predao je sudu izvod iz knjige venčanih V.L. i njenog supruga M.L. da se uporedi sa oružanim listom i vidi da je njen svekar ranije nabavio tu lovačku pušku. Takođe je predao i dokument od javnog beležnika da posle smrti M.L. nije vođena ostavinska rasprava.

Tužilaštvo je odustalo od saslušanja u sudu dečaka, koji je pucao, jer je veštačenje reklo da po njega ne bi bilo dobro da se ponovo ispituje, ali je branilac Manović tražio da se čita njegov iskaz dat u maloletničkom postupku, koji se vodio protiv njega, jer je tu on sve objasnio, kako je i zašto uzeo pušku, šta se i kako dogodilo i šta je prethodilo.

1 / 8 Foto: Nenad kostić

Sud je odbio taj predlog, jer je iskaz dat u postupku zatvorenom za javnost, ali će ga ceniti u okviru celog sudskog spisa tog procesa.

Lovačka puška i municija pripadali su dedi A.L, koji je za njih imao dozvolu. Kada je preminuo, porodica nije prijavila pušku i nje nema u naslednom rešenju, a njegov sin M.L. ju je ponekad koristio. Kada je deda umro, puška je ostala u ormaru u njegovoj i bakinoj sobi i svi ukućani su znali za nju, ali je nisu koristili. Tog dana unuk je hteo da se našali i uplaši brata, uzeo pušku i opalio.

Bonus video: UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

02:22

UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.