ČETVORICA OKRIVLJENIH OSLOBOĐENA OPTUŽBI ZA UČEŠĆE U UBISTVU ĆURUVIJE! Apelacioni sud doneo pravosnažnu PRESUDU
Slavko Ćuruvija, Foto: Beta/Peđa Milosavljević

još uvek nema pravde

ČETVORICA OKRIVLJENIH OSLOBOĐENA OPTUŽBI ZA UČEŠĆE U UBISTVU ĆURUVIJE! Apelacioni sud doneo pravosnažnu PRESUDU

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Objavljeno: 16:40h

Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je pravosnažno oslobodio optužbi četvoricu optuženih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

- Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održanog pretresa, donelo je 19. aprila 2023. godine presudu kojom je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačilo prvostepenu presudu i okrivljenolg Radomira Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo - navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenoj na sajtu.

Apelacioni sud je, kako se podseća, posle nepravosnažne presude sam otvorio glavni pretres.

- Naime, prvostepeni sud je presudom koja se napada žalbama prekoračio optužbu, povredio identitet optužbe i presude i nije rešio predmet optužbe, a pritom je i selektivnom ocenom dokaza u potpunosti zanemario određene činjenice koje proizlaze iz izvedenih dokaza, a koje međusobno posmatrane pružaju osnov za drugačije presuđenj - navodi se u odluci.

Podsetimo, prvostepenom presudom četvorica optuženih bila su osuđena na ukupno 100 godina zatvora.

Bonus video:

03:01

DOKTORU IZ SREMSKE MITROVICE PRETI VEĆA KAZNA ZATVORA NEGO ZA UBISTVO! Advokat: Ako sud kaže da je kriv, ROBIJA ĆE BITI STROŽIJA

(Espreso/Kurir/preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.