"SUMNJAM DA MI JE DOKTOR NA POROĐAJU SLOMIO REBRA": Marica trpi ogromne bolove nakon AGONIJE u Sremskoj Mitrovici
Marica Mihajlović i njen suprug, Foto: Kurir televizija

akušersko nasilje

"SUMNJAM DA MI JE DOKTOR NA POROĐAJU SLOMIO REBRA": Marica trpi ogromne bolove nakon AGONIJE u Sremskoj Mitrovici

Porodilja Marica Mihajlović sumnja da joj je doktor prilikom porođaja slomio rebra

Objavljeno:

Marica Mihajlović, porodilja iz Šida, koja je optužila ginekologa M. M. iz bolnice u Sremskoj Mitrovici da je kriv za smrt njene tek rođene bebe, devojčice Elene, upravo je snimala rebra zbog jakih bolova koje danima trpi.

- Snimila sam rebra jer sumnjam da mi je doktor, tokom porođaja, povredio i rebra i da mi je možda neko rebro napuklo ili slomljeno. Ne mogu više da trpim bolove. Samo što sam izašla sa snimanja, sada treba da sačekam do sutra, kada će mi dati opis nalaza s mišljenjem lekara, koji to tek treba da pogleda, kaže Marica za Kurir.

Inače, u otpusnoj listi za novorođečne koje je preminulo 13. januara, nekoliko sati nakon rođenja, u Klinici za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u koju je Kurir imao uvid, piše da je smrt deteta nastupila u 4.38 sati 13. januara, a da je detetu "glava bila deformisana prisustvom velikog porođajnog naduva".

U istom dokumentu stoji i da je porođaj bio u terminu, vaginalni uz vakum estrakciju. Položaj ploda bio je uzdužni, a plodova voda zelena, težina bebe je 4.080, a dugačka je bila 48 cm.

- Po rođenju bez srčane akcije, bledo atonično, aspirirano dosta zelenog sadržaja iz gornjih disajnih puteva, ventilirano. Dete intubirano, sprovedena reanimacija, piše u otpusnoj listi, u kojoj stoji i da je pet poslednjih minuta transporta iz bolnice u Sremskoj Mitrovici na kliniku u Novi Sad detetu nisu mogli da izmere saturaciji, a i da su beležili pad srčane radnje.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: Damir Dervišagić

- Na odeljenje neonatalne intezivne nege i terapije beba je primljena u 1;45 i od tad se sve vreme sprodvode mere reanimacije - piše u otpusnoj listi u kojoj lekari daju mišljenje na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza da je "do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijama (prva bebina stolica, prim. nov.), te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije".

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.