ISPOVEST OCA KOJI JE BEBU U KOVČEGU DOVEO KUĆI: Imala je 4.080 grama, žena je molila da joj urade OVO, a onda...
Danijel i Elena Novakov, Foto: Privatna Arhiva

TUGA U SREMSKOJ MITROVICI

ISPOVEST OCA KOJI JE BEBU U KOVČEGU DOVEO KUĆI: Imala je 4.080 grama, žena je molila da joj urade OVO, a onda...

Danijelu je, kako kaže, ovo bilo prvo dete, a žive i sa petogodišnjom ćerkicom iz prvog braka njegove supruge Marice Mihajlović

Objavljeno:

- Jedva sam čekao da je uzmem u ruke, da je gledam kako raste, da se igram s njom, a umesto toga ja sam svoje prvo dete, moju malenu Elenu, koja je živela jedva nekoliko sati, u kovčegu doveo kući. I zato što ginekolog iz bolnice u Sremskoj Mitrovici nije hteo da porodi moju suprugu carskim rezom, nego ju je mučio i nju i bebu, koja je umrla praktično čim je rođena - kaže za Kurir Danijel Novakov iz Šida.

Danijelu je, kako kaže, ovo bilo prvo dete, a žive i sa petogodišnjom ćerkicom iz prvog braka njegove supruge Marice Mihajlović, koja je sva srećna otišla 11. januara u sremskomitrovačku bolnicu da bi rodila njihovo prvo zajedničko dete.

Oboje smo bili neizmerno srećni. Trudnoća je bila uredna, išli smo redovno na kontrole, pa i taj dan kada je legla u bolnicu kako bi je porodili svi nalazi, i ultrazvuk i CTG bili su dobri. Beba je bila potpuno zdrava - priča Danijel.

Kaže da mu je supruga tog 12. januara javila ujutru da je vode u salu za porođaj.

- Marica me je zvala i kazala da je sve u redu i da će dobiti indukciju kako bi krenuo porođaj, te da će mi se javiti. Čekao sam, i čekao, ali ona se ne javlja. Zvao sam bolnicu i kažu mi da je s Maricom sve u redu, da je u sali. Bilo je to negde oko podne. Ponovo sam zvao oko tri-četiri popodne i i drugi put mi kažu da je sve u redu. Kako se Marica nije javljala sa bratom sam otišao u Sremsku Mitrovicu, u bolnicu. I tu su mi rekli: "Sve je u redu, ne brinite se, javićemo vam se". I vratim se u Šid - kaže Danijel.

Oko ponoći mu se javlja supruga.

- Zove Marica tek oko ponoći i kaže mi da sa detetom nešto nije u redu, da je na aparatima. Tu sam je tešio da će sve biti u redu. A stvarno sam se i nadao da će biti sve u redu, molio sam Boga da preživi. Marica kaže da su bebu prebacili u Novi Sad, pokušavaju da je spasu - priča Danijel i dodaje:

- Supruga me zove oko šest ujutru i kaže da je beba preminula. Plakao sam. Molila je tog doktora da joj uradi carski rez, jer je beba bila baš krupna, 4.080 grama. A on je pretio kako će da joj slomi zube, vilicu, psovao je.

U utorak su otišli po dete, tražili su da vide ćerkicu.

- Podnećemo krivičnu prijavu protiv doktora, tužićemo bolnicu. Dete ne možemo vratiti, ali ne želimo da se ovo ikome još desi. Ali, najpre moramo da sačekamo obdukcioni nalaz, koji bi trebalo da bude za nekoliko dana, kako su nam rekli u Novom Sadu - kaže Danijel.

Bonus video:

01:56

TRAGEDIJA U BANJSKOJ NIJE RASVETLJENA, ALI JEDNO JE SIGURNO! Analitičar o mogućim uzrocima i posledicama oružanog sukoba na KiM

(Espreso/Kurir/Jelena S. Spasić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.